POZIV NA LINČ RADNIKA TELEKOMA Govor mržnje kolumniste N1 i glavnog urednika lista "Danas"
Printscreen

Svako ima pravo da se sa nečim ne slaže. Svako ima pravo i da to jasno kaže. Svako ima pravo, naravno, da odabere kablovskog operatera kojeg želi i da odbije bilo čiju ponudu. Ali NIKO nema pravo da poziva na nasilje!

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Danas" Dragoljub Draža Petrović u kolumni za portal TV "N1" upravo je to uradio: pozvao je da se linčuju radnici kompanije "Telekom Srbija"!

Ako vam devojke iz "Telekoma" zakucaju na vrata radeći svoj posao - a to je da ljubazno ponude usluge kablovske televizije i interneta i informišu vas o pogodnostima - Petrović poručuje da treba da ih udarite!

I to tako da se u stambenoj zgradi stropoštaju na prizemlje. Glavni urednik navodno ozbiljnih novina i kolumnista navodno ozbiljne televizije napisao je navodno humorističnu kolumnu o tome kako su radnici Telekoma “dosadniji i od Jehovinih svedoka” kada promovišu usluge tog operatera.

I naveo primer svoje supruge, sve kao šaleći se, o tome kako je radnica Telekoma prilikom susreta s njom “brzo sletela u prizemlje zgrade, ali je preživela”.

A šta je tačno zgrešila radnica Telekoma, prema rečima Petrovića: “neka ljubazna, ali napadna devojka iz Telekoma” zakucala im je na vrata. Eto to je greh koji joj pripisuje ovaj nasilnik, maskiran u novinara koji je maskiran u komedijaša.

O čemu se zapravo ovde radi, vrlo je prosto.

Draža Petrović je kao urednik lista Danas zapravo službenik kompanije "Junajted Medija", u vlasništvu "Junajted Grupe" tajkuna Dragana Šolaka, koji su direktna tržišna konkurencija "Telekomu Srbija"!

I, pošto su konkurencija, a pošto Šolakov biznis ide prema bankrotu, radnike "Telekoma" treba prebijati! Naravno da Petrović u kolumni o "Telekomu" uopšte ne pominje čitaocima "N1" da su on i ova televizija na platnom spisku Dragana Šolaka, za čije poslovne interese rade.

Ali zato u istom tekstu hvali operatera "SBB" jer mu je kao najbolji - a SBB je takođe u vlasništvu "Junajted grupe" i Šolaka!

Glavni urednik malotiražnog "Danasa" očito ne bira sredstva, niti je i njega i "N1" briga za bilo kakav etički kodeks, kada treba da se dodvori velikom gazdi iz Luksemburga i da opljune po konkurenciji, gde mu je krvni neprijatelj čak i “ljubazna devojka iz Telekoma”.

A puna su usta i Draži Petroviću i televiziji "N1" parola o profesionalnom novinarstvu, o građanskoj pristojnosti, o tome da su baš svi drugi krivci za promovisanje nasilja u društvu.

Dragoljub Draža Petrović je običan nasilnik, koji se lažno predstavlja kao urednik, koji se lažno predstavlja kao komičar.

Govor mržnje, uvijen u providnu oblandu kočijaškog humora, ostaje samo - govor mržnje.

Gnusno i polupismeno

“Ali, imate i Premijer ligu? – rekla je ona devojka, koja je brzo sletela od našeg sprata do prizemlja, mojoj supruzi, pre nego što je poletela”.

Ovako glasi jedan od nimalo zabavnih, ali zato krajnje gnusnih, i uz to polupismenih, citata iz kolumne pomenutog urednika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading