Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada
Foto: Youtube/Printscreen

To znači da uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Sugrađani nepotrebni kabasti i elektronski otpad mogu da ostave tokom vikenda 1. i 2. oktobra pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave JKP „Gradska čistoća“ radnim danima od 7.00 do 15.00 časova na besplatan broj telefona 0800-000807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

Vikendom građani mogu da se jave na brojeve telefona pogona JKP „Gradska čistoća“ u opštinama na kojima žive.

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Podsećamo sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće“. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta, koje građani mogu preuzeti na pogonu JKP „Gradska čistoća“ u opštini u kojoj žive. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

Komentari (0)

Loading