NEBOJŠA BAKAREC: Aleksandar Mirković izdominirao nad opozicijom u Skupštini Beograda
Printscreen

Takođe, g. Mirković je i istaknuti narodni poslanik SNS. Poznajem ga dugi niz godina, i čast mi je što on predvodi nas odbornike SNS u Skupštini grada. Dodaću, da je zamenik g. Mirkovića, odlični Nemanja Joksimović, koji je takođe narodni poslanik. Zadovoljan sam što godinama mogu da im pomognem na sednicama Skupštine grada, kada se borimo sa mnogobrojnim destruktivnim strankama leve i desne opozicije. Sva trojica imamo veliko iskustvo. Mirković i Joksimović su mladi, imaju snage, volje i znanja da se nose sa svim izazovima. Svi mi odbornici SNS u Skupštini grada nastupamo kao jedan uigran i složan tim. Opozicija je izuzetno agresivna i destruktivna, te su stoga izazovi veliki.

Prof dr Lazar Kričak o rudarstvu u Srbiji - Alo.rs

Juče i jutros, 28.9. i 29.9.2022. održana je sednica Skupštine grada Beograda, koja je trajala 16 sati, od 10:00 časova 28.9.2022. do 01:45 časova ujutru, 29.9.2022. Srpska napredna stranka je izdominirala na sednici. Podsetiću da opozicija ima 53 odbornika, a pozicija 57. Opozicija namerno produžava trajanje sednica u ovom mandatu, jalovim raspravama, u nadi da će izmoriti vlast. To im nikada neće uspeti. Kratko ću istaći da smo na sednici usvojili 32 tačke koje nose mnoge dobrobiti Beograđanima! Npr. odlučili smo da sva deca (od 0 do 18 god. -oko 370.000) dobiju po 6.000 din u vaučerima. Šokantno je da je cela opozicija, i leva i desna, bila protiv toga da deca Beograda dobiju ovu pomoć! Odbornica stranke „Ne davimo Beograd“, Natalija Simović se žestoko usprotivila davanju pomoći deci, i kritikovala je što ta odluka o pomoći, ravnopravno tretira svu decu Beograda. Skandalozno je tražila selektivnu primenu te odluke, odnosno založila se za to da neka deca ne dobiju tu pomoć. Sramota. Lepo joj je odgovorio Aleksandar Mirković. Drugi odbornik stranke „Ne davimo Beograd“, Milan Ljutovac je izvređao sve građane, nazvao ih politički nepismenim, pasivnim glasačima koji ništa ne znaju. I njemu je odlično odgovorio g. Mirković.

Taj isti Milan Ljutovac, odbornik stranke „Ne davimo Beograd“ je juče na sednici Skupštine Beograda, pokušao fizički da napadne Aleksandra Mirkovića, šefa odbornika SNS, zbog istine koju je izneo Mirković. Podsetiću da je pre četiri godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, na g. Mirkovića  fizički nasrnuo Dragan Đilas, koji ga je bez razloga napao dok je Mirković bio za govornicom.

Zbog čega je podivljao lažni ekolog Milan Ljutovac? Radi se o tome da je Ljutovac 4 godine bio član i funkcioner desničarske stranke „Dveri“. Bio je član „Dveri“ 2018., 2019., 2020. i 2021. godine. Ljutovac je 4 godine bio ekstremni desničar, vernik, ljotićevac, bio je proruski i antievropski nastrojen, bio je protiv lažne države Kosovo, nosio je majicu „Dogodine u Prizrenu“ i voleo je Dimitrija Ljotića. Pre 4 godine bio je kandidat „Dveri“ za odbornika u Skupštini Beograda. Dok je bio u „Dverima“, Ljutovac je bio veoma aktivan, o čemu postoje i video snimci. Tako je u jednom promotivnom spotu „Dveri“, rekao: „U Dverima sam jedino prepoznao opciju koja se bori za moralne vrednosti“.

Pre godinu dana, Ljutovac je postao član levičarske stranke „Ne davimo Beograd“. Naprasno je postao levičar, lažni ekolog, ateista, vegetarijanac, proevropski i antiruski nastrojen, i sada se zalaže za nezavisnost lažne države Kosovo, nosi majicu „Dogodine kod Viole“ i naravno obožava Violu fon Kramon. Od kada je član i funkcioner stranke „Ne davimo Beograd“, Ljutovac nije nikada rekao da i u njima prepoznaje opciju koja se bori za moralne vrednosti. Podsetiču da su „Dveri“ i „Ne davimo Beograd“ ideološki suprotstavljene stranke, dijametralno suprotnih stavova.

Milan Ljutovac stalno naglašava da radi za građane Batajnice. Kako građani Batajnice da veruju Ljutovcu, kada je za godinu dana promenio dve ideološki suprotne stranke? Šta je to dovelo do ekstremne promene stavova kod Milana Ljutovca? Šta je to prelomilo Ljutovca da postane član dijametralno suprotne političke stranke, od one kojoj je pripadao? Moralne vrednosti nisu! Šta je u pitanju? Stvar je prizemne prirode. Mlad je, strane službe rade, hoće da jede, hoće da…., a to košta! Ljutovac je sada ponosni predsednik NVO „Izbor za našu opštinu – Batajnica“, koja dobija masne „donacije“.

Kada je u Skupštini grada, šef odborničke grupe SNS, Aleksandar Mirković, izneo istinu o nedoslednosti i političkim lutanjima Milana Ljutovca, ovaj je skočio da se fizički obračuna sa gospodinom Mirkovićem. Ljutovac je lažni ekolog, ali je pravi nasilnik.

Opoziciji smeta i ono što je najbolje za našu zemlju - balansirana i mudra politika predsednika Vučića - Alo.rs

Inače, gotovo svi funkcioneri stranke „Ne davimo Beograd“ imaju svoje NVO, koje dobijaju silne iznose novca. Svi su se obogatili. Tako je, na primer, Dobrica Veselinović, lider stranke „Ne davimo Beograd“, imao udruženje, NVO, „Pravo na grad“. Ta NVO je 2020. godine, „zaradila“, „sitnih“ 15 miliona dinara (128.000 evra), a 2019. godine, 10 miliona dinara. Pritešnjen javno objavljenim podacima o enormnim „zaradama“ njegove NVO, Veselinović je sredinom ove godine, izbrisao svoje ime iz APR-a, i više nije zastupnik ovog udruženja. Pojedini mediji su tražili od Veselinovića da objasni prihode svoje NVO. Veselinović je odbio da komentariše ove činjenice. Veoma je indikativno da Veselinović nije objavio finansijski izveštaj svoje NVO za 2021. godinu.

Na kraju reći ću da za svoj ispad u Skupštini grada, Milan Ljutovac nije snosio bilo kakve konsekvence! Da je tako nešto uradio neko iz Srpske napredne stranke, reagovali bi svi tajkunski mediji, verovatno OEBS, EU, i Viola fon Kramon.

Autor je odbornik, poslanik i član predsedništva SNS.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading