VULIN ODGOVORIO NA KRITIKE IZ SAD Dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je saopštenje Stejt departmenta u kojem kritikuje Srbiju zbog Plana konsultacija sa Rusijom iznenađujuće i da je korak u pogrešnom pravcu, te poručuje da Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

"Posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari", dodao je Vulin.

Podseća da SAD sede s Rusijom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije.

"Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju.

Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami", izjavio je Vulin.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (1)

Loading