OPASNO - VOĐA ZLOČINAČKE OVK SE POHVALIO SLIKAMA NASLEDNIKA U UNIFORMI Haradinajev sin postao američki obaveštajac!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

On je objavio i fotografiju svog sina koji je u uniformi i napisao da je on ponos celog naroda.

„Mladi lav diplomirao je na MIBOLC-u za vojnog obaveštajca. Sve nas je učinio ponosnim“, naveo je Haradinaj.

Postom se na Fejsbuku oglasio i Luan (lav, prevedeno), koji je naveo da je zahvalan porodici i instruktorima.

Luan Haradinaj - Fejsbuk

 

„Hvala i Kosovskim bezbednosnim snagama na pruženoj prilici, porodici i instruktorima“, naveo je Luan.

Prilikom osnivanja tzv. vojske ove lažne države, na manifestaciji koja je tada održana u Kosovu Polju, u vojnom objektu koji je nazvan po teroristi Ademu Jašariju, Luan se prvi put pojavio u vojnoj uniformi i predstavljen je kao kadet.

Alo

 

Obaveštajac Božidar Spasić za Alo! kaže da se Ramuš Haradinaj na ovaj način dodvorava SAD jer želi da izbegne poziv iz Haga.

- Haradinaj na ovaj način želi da izbegne poziv iz Haga i zato se dodvorava SAD. On je i ćerku sklonio s uzurpirane teritorije i poslao je u Švedsku gde se ona bavi raznim poslovima. Haradinaj sklanja decu jer se plaši svojih saboraca iz OVK, pre svih pristalica Hašima Tačija i Kadrija Veseljija - kaže Spasić, i dodaje da je Haradinaj sina Luana poslao u SAD posredstvom američkog kontingenta Kfora.

- To što se on na socijalnim mrežama time hvali, najbolje pokazuje koliko su oni zavisni od SAD. Nije Haradinaj jedini koji je poslao dete na američke vojne škole, ima još nekih koji su isto uradili. Njihova deca se neće vratiti, ostaće tamo pod izgovorom dodatnog školovanja i usavršavanja. Opet kažem, Haradinaj svog sina na taj način sklanja od pripadnika OVK - kaže Spasić.

Voli da ratuje

Polaznici američke vojne škole obučavaju se za više specijalnosti, a sin Ramuša Haradinaja izabrao je vojni obaveštajni rad. Međutim, na tom kursu uče se i druge oblasti vojnog delovanja, poput borbe prsa u prsa, evakuacije, IT, upravljanje vojnim oružjem i oruđem... Polaznici tokom školovanja imaju i fizičke aktivnosti i pripreme za praktični deo nastave. Na kraju kursa, oni pohađaju vojnu vežbu pred instruktorima i profesorima. Tako je Luan Haradinaj polagao vojnu vežbu nazvanu „Peščana oluja“ tokom koje su kadeti pokazali svoje umeće i uvežbanu taktiku.

Pratite nas na Telegramu!

 

Komentari (1)

Loading
Tajar

30.09.2022 08:02

Srbalji su svakim danom sve smješniji, a Kosovo sve jače i kao takva najveći saveznik Amerike na ovim prostorima, brzo će biti i u NATO.