SVAKOG DANA STIŽE NAM PO NEKOLIKO UCENJIVAČKIH PORUKA: 7 centara moći u akciji rušenja Srbije
Printscreen

Jedni bi da odmah uvedemo sankcije Rusiji, okrenemo se potpuno Zapadu, pa šta košta da košta, drugi smatraju da bi pridruživanje kaznenim merama protiv Moskve bila nacionalna katastrofa, treći imaju neko svoje viđenje. A između čekića i nakovnja, pre svih i ispred svih - predsednik Aleksandar Vučić.

SVE IM SMETA

Nema dana a da odnekud ne stigne neka poruka kojom nam sole pamet da moramo ovako ili onako (najčešće je to više poruka odjednom sa više strana), bez obzira na cenu koju bismo morali da platimo. Da li ćemo se smrzavati ove i naredne zime, hoćemo li imati dovoljno benzina, hrane, koga to briga. 

SVAKOG DANA STIŽE NAM PO NEKOLIKO UCENJIVAČKIH PORUKA: 7 centara moći u akciji rušenja Srbije

Jutjub/ EU Debates | eudebates.tv

 

Vašington i Brisel pritiskaju nas naizmenično. Tako ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil traži da Srbija Americi razjasni šta su to potpisali Selaković i Lavrov (a reč je o benignom tehničkom rasporedu konsultacija u narednom periodu), onda portparol EU Peter Stano manje-više direktno poručuje da Srbija ne može i ne sme da održava bilo kakve veze sa Rusijom, na sve to idu izjave gomile navodnih analitičara, a u stvari propagandista.

S druge strane, iz Moskve ne propuštaju da nas koriste kao monetu za potkusurivanje sa Zapadom, neprestano ponavljajući priču o kosovskom presedanu, koji, kao, njima daje za pravo da na isti način prisvoje delove Ukrajine. I tako redom...

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

Kao što rekosmo, po dobro razrađenoj matrici, iz Prištine se doliva ulje na vatru, uz stalno ponavljanje laži o Srbiji kao navodnom eksponentu Moskve na Balkanu. Tako Vjosa Osmani, predsednica privremenih prištinskih institucija, tvrdi da Srbija širi ruski uticaj i ugrožava ceo region.

- Dešavanja u Ukrajini treba da budu lekcija za Zapad da su s državama koje su vođene načinom razmišljanja ruskog predsednika Vladimira Putina potrebni jasan pristup i jasne akcije - rekla je Osmanijeva.

SLOVA I ZASTAVE

U sličnom tonu juče je Aljbin Kurti, premijer lažne države, elaborirao zašto bi moglo doći do sukoba u regionu, okrivljujući, naravno, Beograd.  

- Zvanični Beograd održava bliske veze s despotskim ruskim predsednikom Putinom - pokušao je da poentira Kurti.

Ako pređemo na domaći teren, i tu se jasno vidi rascep na liniji zapad-istok. Reč, nažalost, nije samo o političkim strankama, već se ta linija podele nepogrešivo raspoznaje i u narodu. Uporedo imamo protestne skupove protiv Putina i mobilizacije u Rusiji i samozvane litijaše, koji s ponosom šetaju noseći slovo Z i razvijaju ruske zastave.

Miletić: Mi se borimo za sebe

Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, za naš list kaže da situacija nikad nije bila složenija, te da se pritisci pojačavaju srazmerno onome kako rastu tenzije na ukrajinskom ratištu. 

- Srbija, međutim, ima svoju principijelnu politiku i vojnoneutralnu poziciju, koju nema razloga da menja i neće je menjati. Ona podrazumeva da održavate što bolje odnose sa svim stranama, a ne da se opredeljujete tamo ili ovamo. Nikog ne napadamo, nikom ne pretimo, nismo faktor koji izaziva dodatnu nestabilnost, ono što mi radimo je borba za opstanak i naše nacionalne interese, naš suverenitet. Sve ono što zapadna Evropa i Amerika rade u odnosu na Ukrajinu to mi radimo u odnosu na KiM. 

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bojan

28.09.2022 12:45

Na svaki način ne dozvoliti da nas te zveri sa zapada ucenjuju.