"ZAISTA, PITAMO SE ŽELIMO LI U TAKAV SAVEZ" Vulin: Evropske socijaldemokrate bi da uvuku Srbiju u sukob sa celim svetom
Tanjug

„Saopštenje evropskih socijaldemokrata liči na saopštenja evropskih socijaldemokrata pred Prvi svetski rat, kada su podržali Evropu u srljanju u sukob i za rat okrivili Srbiju. Samo su srpski socijaldemokrati bili protiv ratnih kredita ostajući uz svoju ideologiju, ali na svoju štetu i štetu Srbije. Ako nastavi sa politikom pretnji i ucena i posluša socijaldemokrate, Evropska unija će potvrditi da je u svađi i sa sobom i sa svojim okruženjem.

Evropska unija je uspela da izgubi Veliku Britaniju, uvela je sankcije Rusiji, Belorusiji, Iranu, pleni imovinu ruskim građanima i zabranjuje medije koji ne ponavljaju stavove Brisela. Evropska unija bi Kini da uređuje državu i sprečava njene investicije, pa zato sa njom ima najlošije odnose od nastanka Evropske unije, Tursku decenijama drži na vratima unije i proglašava je diktaturom, a otvoreno preti Italijanima da će njihov slobodan izbor imati finansijske posledice.

Člana Evropske unije, Mađarsku, Brisel je proglasio diktaturom i novčano je kažnjava, Poljsku kritikuje za sve osim za odnos prema Ukrajini, od Bosne i Hercegovine traži da prekrši Dejtonski sporazum i ukine Republiku Srpsku, a Srbiji preti da će prekinuti pregovore o pristupanju.

Zaista moramo da se zapitamo da li želimo da postanemo deo saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svetom", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na navode Socijaldemokrata, poslanika u Evropskom parlamentu da Evropska unija ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading