POSLEDNJA POČAST UBIJENOM ABEU Premijerka Srbije na sahrani u Japanu (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Japan je uveo stroge mere bezbednosti u prestonici Tokiju za današnju državnu sahranu ubijenog bivšeg premijera Šinzo Abea, kojoj prisustvuju mnogobrojne strane zvanice, među kojima i premijerka Srbije Ana Brnabić. Japanski premijer Fumio Kišida rekao je u komemorativnom govoru da je Abe neumorno radio i za Japan i za svet.

Japanski premijer Fumio Kišida izrazio je na državnoj sahrani bivšeg premijera Šinza Abea, najdublje žaljenje zbog okolnosti njegove smrti i istakao njegov "neumoran rad za Japan i svet", prenosi Kjodo.

 

Premijerka Ana Brnabić prisustvovaće državnoj sahrani bivšeg premijera Japana Šinza Abea u Tokiju, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ana Brnabić razgovarala je u Tokiju sa premijerom Singapura, Li Sjenlungom.

"Sadržajan sastanak sa premijerom Singapura u Tokiju. Razgovarali smo o digitalizaciji javne uprave, modernom obrazovanju, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u svetu", navela je Brnabićeva na Tviteru. 

Brnabićeva će se u sredu u Tokiju sastati sa premijerom Japana Fumiom Kišidom i sa japanskim ministrom za digitalizaciju Taro Konom.

Brnabićeva će tokom boravka u Japanu razgovarati i sa predstavnicima japanskih kompanija koje posluju Srbiji, i sa članovima parlamentarne lige prijateljstva Japan - Srbija.

Komentari (0)

Loading