UKRAJINCI TREBA DA SE ZABRINU Vulin odgovorio na kritike srpsko - ruskog plana
YT/MostTV Zvecan

Ministar Aleksandar Vulin prokomentarisao je kritike na Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine, koji je potpisan u Njujorku na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i napomenuo da je saradnja sa Rusijom naša odgovorna odluka.

"Proširenje saradnje sa Rusijom nije stvar poštovanja prošlosti, već je odgovorna odluka okrenuta prema budućnosti. Srbija poštuje međunarodno pravo i zato traži da se i njen teritorijalni integritet poštuje, bar koliko i ukrajinski" saopštio je ministar Vulin.

"Predsednik Vučić je poslednji slobodni vođa u Evropi koji sme da sa najprestižnijih govornica sveta podseti na licemerje velikih sila koje bez griže savesti komadaju Srbiju, a navodno se zaklinju u teritorijalnu celovitost Ukrajine" - istakao je ministar i posetio na "poštovanje" međunarodnog prava od strane velikih sila, i naglasio da bi to svakako trebalo da zabrine Ukrajinu.

"Ako su velike sile Zapada prema Ukrajini iskrene koliko su dosledne u poštovanju međunarodnog prava, Ukrajinci treba da se zabrinu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading