UKRAJINCI TREBA DA SE ZABRINU Vulin odgovorio na kritike srpsko - ruskog plana
YT/MostTV Zvecan

Ministar Aleksandar Vulin prokomentarisao je kritike na Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine, koji je potpisan u Njujorku na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i napomenuo da je saradnja sa Rusijom naša odgovorna odluka.

"Proširenje saradnje sa Rusijom nije stvar poštovanja prošlosti, već je odgovorna odluka okrenuta prema budućnosti. Srbija poštuje međunarodno pravo i zato traži da se i njen teritorijalni integritet poštuje, bar koliko i ukrajinski" saopštio je ministar Vulin.

"Predsednik Vučić je poslednji slobodni vođa u Evropi koji sme da sa najprestižnijih govornica sveta podseti na licemerje velikih sila koje bez griže savesti komadaju Srbiju, a navodno se zaklinju u teritorijalnu celovitost Ukrajine" - istakao je ministar i posetio na "poštovanje" međunarodnog prava od strane velikih sila, i naglasio da bi to svakako trebalo da zabrine Ukrajinu.

"Ako su velike sile Zapada prema Ukrajini iskrene koliko su dosledne u poštovanju međunarodnog prava, Ukrajinci treba da se zabrinu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading