ČAK 400 LICA UMEŠANO? Potvrđuju se optužnice za navodnu predizbornu krađu u Doboju
Foto: Shutterstock

Nadležno tužilaštvo u Doboju podnelo je zbog izbornih krađa u vreme lokalnih izbora, koji su održani pre dve godine, na desetine krivičnih prijava protiv biračkih odbora i članova.

Prema izvoru iz Tužilaštva radi se oko 420 lica sa područja Doboja koji se sumnjiče za izborne krađe u vreme lokalnih izbora.

Prema tvrdnjama opozicije, u gradu sa 60.000 birača pokradeno je oko 18.000 glasova.

U prvih šest meseci ove godine Okružno javno tužilaštvo u Doboju je podiglo ukupno 41 optužnicu protiv 197 lica, a nadležni sud je potvrdio 37 optužnica protiv 177 lica.

Poslednjih meseci raste broj potvrđenih optužnica, a povećava se broj osoba protiv kojih je sud potvrdio optužnice zbog izbornih prevara.

Za izbrone prevare predviđene su i zatvorske kazne u trajanju do pet godina.

Doboj je grad u kome su se, kako je utvrđeno, nameštali izborni rezultati i za opšte i lokalne izbore. Optužena lica se dovode u vezu sa gradskim strukturama vlasti, koji drže SNSD Milorada Dodika.

Inače u Doboju od 2018. godine kada je Gradski odbor SDS nakon opštih izbora prešao u SNSD, stranački život u tom gradu je zamro, jer je SNSD preuzeo kontrolu kompletnog izbornog procesa u tom gradu.

Komentari (0)

Loading