Stefan Krkobabić: Predsednik Vučić na braniku nacionalnih i državnih interesa, odlučan i nepokolebljiv
Foto: Univerzum HD Media

,Aleksandar Vučić je na 77. zasedanju Generalne skupštine UN još jednom pokazao, ovoga puta pred očima celog sveta, da su mu Srbija i srpski državni i nacionalni interesi ispred svega i svakoga, ma koliko to bilo teško u vremenu kada je čovečanstvo na pragu globalnog sukoba“ – izjavio je šef poslaničke grupe PUPS – solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Republike Srbije Stefan Krkobabić. 

- Dok su se mnogi svetski lideri dodvoravali jednoj od sukobljenih strana, Vučić je opravdano postavio pitanje primene dvostrukih standarda prema kosovsko-metohijskom problemu, odnosno poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Za razliku od mnogih koji su za govornicom Generalne skupštine UN prizivali produbljivanje sukoba i upotrebu gole sile, Vučić je pozivao na mir zasnovan na poštovanju principa međunarodnog prava. 

SANDRA BOŽIĆ OGOLILA VELIKI SKANDAL "Inicijativa za mirne promene" tretira tzv. Kosovo kao nezavisnu državu (FOTO) - Alo.rs

U vreme kada drugi strahuju od dezintegracija raznih vrsta, Vučić je hrabro ponovio stav da je budućnost našeg regiona u inicijativi Otvoreni Balkan, odnosno saradnji i prevazilaženju problema.

Nasuprot delu domaće opozicije kome je tema Kosova i Metohije deo zapaljive retorike za politikantsku upotrebu, Vučić je pred celim čovečanstvom zaokupiranim sudbinom Ukrajine pokazao da mu je od svega važnija sudbina naše južne pokrajine. 

Ostaće zabeleženo u istoriji da je predsednik jedne male zemlje usred ratnog vihora govorio o miru, usred gaženja principa međunarodnog prava govorio o nužnom poštovanju istih, usred otvorenih pretenzija na tuđe teritorije govorio o odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta svoje otadžbine“ – zaključio je Krkobabić.

Pratite nas i na Telegramu!

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading