"BIĆE PROMENA" Brnabić: Naziru se konture nove Vlade
Alo

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće personalnih promena i promena zakona o ministarstvima, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.


"Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena, i onih u okviru zakona o ministarstvima.

"Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza", izjavila je Brnabić.

Brnabić je istakla i da je, nakon govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama, jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije", rekla je premijerka Brnabić.

To je taj kamičak u cipeli koji bi da izbace, tako što će rešiti to pitanje i više nećemo moći da se pozivamo povelju UN i da ih podsećamo na licemerje, rekla je premijerka.

Ona je takođe rekla da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

"Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati", rekla je Brnabić.
 

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading