ŠEŠELJ ŠOKIRAO JOVANU JOKSIMOVIĆ Putin će zauzeti celu Ukrajinu, postoji realna opasnost od svetskog rata (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin danas se obratio naciji, a on je tom prilikom objavio i delimičnu mobilizaciju.

- Mere delimične mobilizacije počeće danas. Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani iz rezervnog sastava, pre svega oni sa iskustvom. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije - rekao je Putin.

Ipak, lider radikala smatra da opasnost od svetskog rata nije toliko velika da bi izazvala veliku brigu jer misli da Zapad nije spreman za svetski sukob.

- Rusija ima superiornije atomsko oružje, ima superiornije konvencionalno oružje, a ima i oružje za borbu protiv tuđih satelita. Rusija je u stanju da za kratko vreme poobara sve špijunske satelite koje su zapadne zemlje lansirale. I Kina čak ima tu tehnologiju, a Amerika još nema. Nije im ovo vreme da ulaze u rat sa Rusijom, Oni bi preko posrednika da ratuju i za to su iskoristili Ukrajinu - kazao je Šešelj za "Uranak" na TV K1 koji vodi Jovana Joksimović.

Predsednik SRS je podsetio da je Zapad "do zuba" naoružao Ukrajinu i ističe da veruje izjavi koju je dao Sergej Šojgu da je poginulo 61.000 ukrajinskih vojnika.

Istakao je da smatra da će Vladimir Putin zauzeti celu Ukrajinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading