ŠEŠELJ ŠOKIRAO JOVANU JOKSIMOVIĆ Putin će zauzeti celu Ukrajinu, postoji realna opasnost od svetskog rata (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin danas se obratio naciji, a on je tom prilikom objavio i delimičnu mobilizaciju.

- Mere delimične mobilizacije počeće danas. Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani iz rezervnog sastava, pre svega oni sa iskustvom. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije - rekao je Putin.

Ipak, lider radikala smatra da opasnost od svetskog rata nije toliko velika da bi izazvala veliku brigu jer misli da Zapad nije spreman za svetski sukob.

- Rusija ima superiornije atomsko oružje, ima superiornije konvencionalno oružje, a ima i oružje za borbu protiv tuđih satelita. Rusija je u stanju da za kratko vreme poobara sve špijunske satelite koje su zapadne zemlje lansirale. I Kina čak ima tu tehnologiju, a Amerika još nema. Nije im ovo vreme da ulaze u rat sa Rusijom, Oni bi preko posrednika da ratuju i za to su iskoristili Ukrajinu - kazao je Šešelj za "Uranak" na TV K1 koji vodi Jovana Joksimović.

Predsednik SRS je podsetio da je Zapad "do zuba" naoružao Ukrajinu i ističe da veruje izjavi koju je dao Sergej Šojgu da je poginulo 61.000 ukrajinskih vojnika.

Istakao je da smatra da će Vladimir Putin zauzeti celu Ukrajinu.

Komentari (0)

Loading