KONFERENCIJA U ZGRADI VLADE Premijerka Srbije se obratila javnosti (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Premijerka Brnabić održala je konferenciju za novinare u zgradi Vlade.

 

- Ja želim večeras pre svega da izrazim svoju ličnu zahvalnost građanima Republike Srbije i stanovnicima Beograda jer su pokazali toleranciju, razumevanje i brigu prema državi. Pričali smo u prethodne dve nedelje da ne nasedamo na provokacije. U ovom trenutku najveći broj građana je to poslušao i zahvaljujući tome imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata i ja sam na to posebna - rekla je premijerka.

Ona se potom zahvalila pripadnicima MUP-a

- Zahvaljujem se pre svega pripadnicima MUP-a i bezbednosnih agencija, koji su i najmanje incidente rešili u skladu sa zakonima Srbije. Danas je bilo angažovano 5200 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Imali smo samo dva sukoba a policija je rešila problem i obezbedila da se ti incidenti dalje ne šire.

- Ono što je nalepša slika Beograda i Srbije je to da se održalo do sad mnogo događaja u okviru Evroprajda, a nije se desio nijedan veći incident. To dovoljno govori o našim građanima. To je za mene prava slika Beograda i Srbije i na to sam ponosna večeras. Pokazali smo da smo ozbiljna država koja poštuje svoje institucije, ali i prava svih građana - istakla je premijerka.

O daljim koracima

- Predsednik Vučić je otputovao u Njujork gde će imati važan sastanak. A mi se okrećemo novim problemima. Svi su hteli da nas zavade, da pokušaju da naprave nešto što će biti tačka razdvajanja u našoj državi, ali nisu uspeli. Pokazali smo solidarnost i obezbedili mir. Pokazali smo da su ovde bezbedi i naši građani i gosti - zaključila je Brnabićeva.

Na pitanje novinara o procenama visokog rizika pred Evroprajd, premijerka je odgovorila:

- Jedino je predsednik Vučić i još nekoliko ljudi govorio racionalno i razumno o tome i pozivali na stabilnost. Imamo mnogo većih problema od ove, imamo važnijih tema. Ovo je događaj koji se održi, neko se sa njim slaže, neko ne, ali to nije naproblematičnija tema našeg društva. Videla sam danas mnoge novinare koji uvek obrnu sliku i kažu "Vučić i SNS od svega moraju da naprave veliku priču", ali upravo suprotno. Pa Aleksandar Vučić je čovek koji je pričao da upravo ovo ne treba da bude tema. Podsećam, baš on je rekao da ako je ovo najveća tema onda smo mi srećno društvo. Sad ćemo staviti tačku na ovo i usmeriti se na mnogo teže teme, s obzirom na to da nam dolazi zima - istakla je premijerka.

- Što se tiče političara koji su ovo pokušali da iskoriste kako bi sebe nametnuli koji poen. Čuli smo razne gluposti od Dveri i Zavetnika i to pokazuje koliko je njihova politika plitka i koliko nemaju nekih ozbiljnih tema. Ja sam danas rekla u Beogradu će svi biti bezbedni, i to je politika naše zemlje. Što se tiče učesnika Prajda koji sad govore o jednakosti, nisu mogli da obezbede nijedan Prajd dok su oni bili na vlasti. O njima tek nemam nešto lepo da kažem. Oni su danas bili tu, ali kad je na njima bilo da organizuju paradu, niko nije mogao da se okupi i zađe na ulicu. Ali nema veze, sada i oni imaju organizovanu vlast. Sve sami o sebi govore, što se mene tiče ja sam zaista ponosna na ono što je država uradila. Ispoštovali smo sve što smo rekli i nijednog trenutka nismo lagali građane - izjavila je Ana Brnabić.

"Prajd svake godine od 2014."

- Mi smo obezbedili da se Prajd održava svake godine do 2014. godine, jedina razlika je to što je ovo Evroprajd, pa je nešto više zvaničnika iz Evrope. U tom smislu je razlika. Mi smo rekli da ovo ne treba da bude tema parekselans, da nije najvažnija tema. Ne treba da se bavimo tim da članove Vlade treba da se bave tim. Ja se danas obraćam zato što želimo da stavimo tačku na to i da odgovorim na sve laži novinara i opozicionih političara koji pokušavaju nešto da ućare. Želela sam da obavestim građane o svemu što se dešavalo - zakljičila je premijerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mario Sarafciger

17.09.2022 21:15

Zašto uzgajivači bikova ne organizuju Paradu Ponosa ,da se vidi čime su poljoprivrednici ponose a ne samo na vašaru da prikazuju svoj ponos,svoju stoku

Tanja

17.09.2022 21:23

Premijerka Ana je fenomenalna, jasna i konkretna u svakom odgovoru na bilo kakvu i bilo ciju provokaciju.