REKTOR UNIVERZITETA ODBRANE PONOSAN Srbija bogatija za nove oficire koji će je učiniti jačom
Alo

"U stroju koji je pred vama nalaze se mladi ljudi koji su se opredelili da postanu oficiri VS, svesni da se to zanimanje može steći samo višegodišnjim samoodricanjem, upornim i vrednim radom", kazao je Radovanović pred svečanim strojem mladim oficira.

Naglasio je da dugogodišnje iskustvo nastavnog kadra Vojne Akademije (VA) i Vojnomedicinske akademije (VMA) VS, zajedno sa praćenjem savremenih tokova u vojnom obrazovanju i briga države za njenu vojsku omogućava Univerzitetu odbrane da svoju misiju uspešno izvršava iz godine u godinu.


"Nastavnički i starešinski kadar prenosi znanje i iskustvo našim kadetima i oficirima, ali ih pre svega vojnički vaspitava da postanu samostalne , zrele i razvijene ličnosti, čvrsti i postojani ljuidi", rekao je rektor Univerziteta odbrane.

Radovanović je naročito poštovanje iskazao roditeljima mladih oficira, ocenivši da su novi potporučnici od njih naučili da je Srbija svetinja, da je vojska njen čuvar i da je oficirski poziv uzvišen.

"Podrška i ljubav koje ste utkali u njih danas je krunisana njihovim uspehom, temeljem s kojim će hrabro i ponositi zakoračiti u budućnost", istakao je Radovanović.

On je novim potporučnicima VS poručio da danas počinju težak i nepredvidiv put samostalnog života, koji je pun izazova.

"Ne plašite se prepreka i teških zadataka. Krenite ka svojim strojevima odvažno, sigurni u sebe, u svoja znanja i veštine, jer vas jedinice VS željno očekuju", rekao je Radovanović.

On je namlađim oficirima VS poželeo uspeh, vojničku sreću i i velika potignuća.

Zajedno sa 126 kadeta VA i VMA, školovanje je okončalo osam pripadnika vojske BiH i jedan pripadnih MUP-a Republike Srpske.

Vučić podelio pištolje sa posvetom za najuspešnije - Alo.rs

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading