NAJVIŠI ZNAK JAVNOG PRIZNANJA Vučić dodeljuje Orbanu odlikovanje
Foto: Alo.rs

Ovo odlikovanje je najviši znak javnog priznanja koji se dodeljuje za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja za našu zemlju.

Kako je najavljeno iz Predsedništva nakon susreta na Andrićevom vencu Vučić će Orbanu uručiti odlikovanje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Mađarske.

NAJVIŠI ZNAK JAVNOG PRIZNANJA Vučić dodeljuje Orbanu odlikovanje

Instagram

 

Vučić je nedavno najavio da Orban uskoro dolazi u Srbiju i da će mu tom prilikom biti uručeno najviše domaće odlikovanje. Odnosi Beograda i Budimpešte su na najvišem nivou u istoriji, u velikoj meri zahvaljujući i ličnim odnosima i zalaganjima Vučića i Orbana. Mađarska pruža posebnu podršku Srbiji u evropskim integracijama i kritikuje pritiske na našu zemlju koji stižu iz EU povodom neuvođenja sankcija Rusiji.

Orbana je nedavno, zbog zasluga u odbrani i promovisanju tradicionalnih hrišćanskih vrednosti odlikovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. On mu je 5. septembra uručio najviše odlikovanje SPC, orden Svetog Save prvog stepena, u sedištu Vlade Mađarske u Budimpešti. Patrijarh je tada naglasio Orbanovu nesebičnu podršku Eparhiji budimskoj SPC u Mađarskoj i izuzetan lični doprinos jačanju prijateljstva između dva susedna naroda.

Pratite nas i na Telegramu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading