HIL ZABORAVIO NA NATO ZLOČINE U SRBIJI Кonzervativni pokret Naši oštro osudio izjavu ambasadora SAD
EPA

- Ponekad naslov govori sve: Ukrajina oslobađa gradove, Rusija bombarduje elektrane. Napadi na civilnu infrastrukturu svedočanstvo su ruske brutalnosti, dok se hrabri branioci Ukrajine bore da oslobode svoje domove i sela od ruske okupacije. SlavaUkraini - poručio je on. 

 

 

Međutim, Кristofer Hil zaboravlja da su Sjedinjene Američke Države i NATO izvršile  brutalnu i kriminalnu vojnu agresiju na SRJ, koja je bila nelegalna i bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

Agresija  protiv suverene evropske zemlje koja se dogodila pod vrlo spornim izgovorima dovela je do toga da su u napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se oko  100 milijardi  američkih dolara

Кonačan broj izgubljenih života zvanično nije usaglašen, a kreće se oko 3.500 ljudi, a istovremeno procenjuje se da je ranjeno više od 12.000 ljudi.

Кonzervativni pokret Naši izjave Кristofera Hila u najmanju ruku smatra vulgarnim posebno zbog njegovog aktivnog učešća u dešavanjima na Balkanu tokom devedesetih godina i njegove izjave o vojnoj intervenciji Rusije su u najmanju ruku nemoralne i još jednom nam pokazuju dvostruke standarde SAD.

Srpski narod odlično zna ko su mu prijatelji i ko ga nije bombardovao i ta istina se ne može promeniti ni na jedan način.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (1)

Loading
Marko S

15.09.2022 20:02

Hil je nadobudna, bahata, drska i lazljiva osoba koja zastupa svoju zemlju tj. Divlji zapad.