MINISTAR MALI ODBRUSIO NIKEZIĆU Pamtimo vas po minimalcu od 15 hiljada dinara!
Tanjug

Podsećamo, Siniša Mali je kazao da će od 1. januara 2023. godine minimalna cena rada iznositi 230 dinara po satu.

Njegov odgovor prenosimo u celosti:

Zanimljivo je da nam danas Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, nekadašnji predsednik resornog odbora DS-a za finansije, visokopozicionirani savetnik za privredu, privatizaciju, finansije, državni sekretar... iz autsajderske fotelje govori kako bi minimalnu cenu rada u Srbiji trebalo još povećati.

Problem je samo u tome što ovaj ekonomski podvig nije sproveo kada je bio u prilici, kada je bio u fotelji iz koje je to mogao. Ili nije?

Tako, Nikeziću, baš te poslednje godine vaše vladavine kada ste već iza sebe imali mnogo prilika da nešto uradite za ovaj narod, pamtimo po minimalcu od 15.747 dinara.

Kažete, Nikeziću, minimalna plata da poraste bar 30 odsto?

Pa, porasla je, i to dva i po puta otkad je o građanima Srbije koji zarađuju najmanje počela da brine odgovorna vlast. Jer je i 30 odsto premalo. Vi ste u vašoj poslednjoj godini vladavine ostavili narod Srbije sa uvredljivo niskom minimalnom zaradom, a pritom je inflacija godišnje „jela“ gotovo 11 procenata te iste zarade.

Zna, Nikeziću, napaćeni narod Srbije koliko je minimalno potrebno za preživljavanje. Nažalost, sveža su sećanja na rezultate DS-ove ekonomske politike kada je četvrtina radno sposobnog stanovništva bila i bez tog minimalca, bez posla.

 

 

Sećaju se građani, Nikeziću, propalih privatizacija, redova, praznih priča, rafova i obećanja.

A kao podsetnik za vas, dobra ilustracija je i ovaj grafički prikaz gde se najbolje vidi odnos inflacije i minimalne zarade u vaše vreme, i u poslednjih par godina, kada je rast minimalne zarade mnogo veći od rasta inflacije. Tačno je da slika govori više od hiljadu reči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading