NEBOJŠA BAKAREC: Srbija mora u ovim teškim vremenima da sačuva mir, stabilnost i ekonomski rast
Alo

Poštovani predsedniče Republike, poštovani predsedniče Skupštine, poštovani direktore Kancelarije za KiM, reciklirani govori stari devet godina, kao u filmu „Dan mrmota“ (govor Siniše Kovačevića) neće doprineti rešavanju problema na KiM. Kada bi kutijevci na Kosovu, bili ovako poetični prema Srbima, kao prethodni govornik, gde bi nam bio kraj. Kurtijevu „poetiku“ smo videli juče – Albanci su pokušali da ubiju dvojicu Srba – oca i sina. Što se tiče Potemnkina, najveći Potemkin je bio Jeremija Vuk Branković. Posle njegovog delovanja su od Kosova i Metohije ostale samo kulise. Parola Jeremije Vuka Brankovića je „Juče u Njujorku, danas u Njujorku, sutra u Njujorku“. Parola Jeremije Vuka Brankovića je – „Želim da dobijem ulicu u Prištini“.

Srbija mora u ovim teškim vremenima da sačuva mir, stabilnost i ekonomski rast. Mir znači da Srbija ne vodi ratove. Stabilnost znači da nam nisu potrebne svađe i potresi u zemlji u vreme dok u Evropi bukte rat i kriza. Srbija ima Državnika koji je spreman da donosi teške odluke da bi narodu bilo bolje i da bi sačuvao živote, predsednika koga poštuje svet, koji je spreman da se bori i žrtvuje za svakog od nas.

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

Šta činiti? Srbija više nikada ne sme sebi da dozvoli milionske žrtve iz dva svetska rata. Srbija ne sme da dozvoli da se ponove 27. mart 1941., 24. mart 1999.,12. jun 1999.,17. mart 2004. Šta činiti? Upravo ovo što čini preds Vučić već 10 god. Voditi pregovore. Ne voditi politiku zamrznutog konflikta – to znači prekid pregovora i razorne posledice. Čuli smo na ovoj sednici, od desnog sektora predloge o prekidu pregovora. Koliko je štetan prekid pregovora videli smo u Rambujeu 1999. Posle toga NATO nas je bombardovao. Koliko je štetan prekid pregovora videli smo u Beču, u martu 2007. Devet meseci posle prekida tih pregovora Albanci su proglasili nezavisnost. Srbija mora da bude jedinstvena i ekonomski jaka. Kada su Srbiju 2003. i 2004. razdirali sukobi dve vladajuće stranke, Albanci su to iskoristili i pokušali da proteraju srpsko stanovništvo, pogromom 17.3.2004.

Čuju se pozivi na jedinstvo u Skupštini. Ok. To je nemoguće zbog toga što u skupštini sede i ekstremisti, levi i desni sektor. Mnogo važnija od jedinstva u Skupštini, je jedinstvena podrška građana politici Aleksandra Vučića. Mnogo je važnije jedinstvo Srba na KiM, gde Srpska lista, i Vučić imaju podršku 95% Srba. Dva primera kada su se ujedinili levi i desni sektor. U julu 2020. levi i desni ekstremisti su napali Skupštinu Srbije, razbili deo grada i povredili 140 policajaca. 3. i 4. aprila 2022. posle izbora, levi i desni sektor su se munjevito ujedinili čim su namirisali mogućnost da opet pljačkaju kasu grada Beograda. Ujedinili su se na pitanju nasilja i pljačke!

Danas je desni sektor jak na rečima. Međutim, čim im predložite da odu da brane Srbe na KiM, izbezume se od straha. Upravo pred ovu sednicu lansirali su Rezolucije, taštinu praznine. Sve što opozicija nije radila u vezi KiM, dok je bila na vlasti, sada je upisala u rezolucije. Dok su bili na vlasti radili su sve suprotno od ovoga što su upisali u svoje demagoške rezolucije. Levi sektor otvoreno podržava Kurtija i Albance. Kad slušate pripadnike levog sektora, čini vam se da bi se odmah pridružili kurtijevcima u borbi protiv Srba. Oba sektora hvale Kurtija nazivajući ga „Gospodin Kurti, dosledan, stabilan čovek, intelektualac, patriota“. Sa druge strane i levi i desni sektor „Srpsku listu“ koja ima podršku 95 odsto Srba na KiM, nazivaju kriminalcima. Dok su bili na vlasti, i levi i desni sektor su vodili takvu politiku prema Kosmetu, da ih opisuje samo jedna reč – državoubice.

I desni i levi sektor prodaju mitomaniju, prazne zavete. Levi sektor, prodaje antisrpske i proalbanske mitove. Vi predsedniče Republike, SNS, i država Srbija, branite srpsku kulturnu baštinu, tako što se ulaže u obrazovanje i kulturu na KiM - podignut je spomenik caru Lazaru, gradi se Multimedijalni centar, gradi se nova zgrada univerziteta. Rekonstruisane su brojne škole i vrtići. Srbija brani kulturno nasleđe tako što pomaže SPC- Srbija je finansirala projekte za 37 crkava i manastira. Srbija aktivno radi na povlačenjima priznanja lažne države Kosovo. Do sada su 22 države povukle priznanje, 15 plus 7. Sada više država sveta ne priznaje Kosovo, nego što priznaje.

U poslednjih sto godina niko nije učino toliko za Srbe na KiM, koliko preds Vučić i SNS, u poslednjih 10. Precizan podatak je da je Srbija za 10 god. uložila na KiM, više nego sve vlasti u 40 godina pre toga. Čuli ste šta je urađeno u govoru predsednika Vučića.

Da bi se sve ovo nastavilo, Srbiji je potreban mir. Da li će majka nekog deteta u Severnoj Mitrovici, pre odlaska u vrtić ili školu da dete nahrani lažnim mitovima, ili će da mu da jogurt i sendvič, koje je kupila u prodavnici sa srpskom robom? A ta porodica najverovatnije u Mitrovici živi u stanu koji je renovirala država Srbija. Ta porodica šeta Mitrovičkim korzoom, koji je izgradila država Srbija. Toj porodici će se na KiM, uskoro pridružiti oko 400 porodica, oko 1500 povratnika, koji će se naseliti u naselju Sunčana dolina kod Zvečana, koje gradi i završava Država Srbija.

Nije samo Zapad stvarao lažnu državu Kosovo. U tome su značajno učestvovale vlasti od 2008. do 2012. Tadić i Jeremija Vuk Branković su direktni tvorci lažne države Kosovo. Vuk Branković  je pregovore o KiM preneo iz nadležnih UN, u nenadležnu EU i domaćoj javnosti poturio misiju Euleks, predstavivši je kao misiju UN. Jeremija Vuk Branković je pred Skupštinom UN, nesporno pitanje suvereniteta Srbije učinio spornim, štetočinskim traženjem mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, znajući da će MSP da stane na stranu Albanaca. J. Vuk Branković je za lažnu državu Kosovo učinio više nego većina Albanaca. Poruka opoziciji, reči mudraca Dušana Radovića:"Kad biste mogli ono što ne možete, vi biste to sjajno radili. A kad već to ne možete, ne zanima vas ni ono što možete".

Privikavanje na nenormalno stanje na KiM koje je nametano do 2012., je dovelo do neprepoznavanja izuzetno negativne pojave čiji je nosilac vlast lažne države Kosovo, a to je puzeći Kurtijev fašizam. Albanski fašizam postoji od 1939. Na Kosmetu postoji kontinuitet Kurtijeve politike sa albanskim fašizmom. Osnovni cilj fašističke partije Bali Kombetare je bio stvaranje Velike Albanije. Osnovni cilj Kurtija je isti, ujedinjenje Albanije i Kosova. Kurtijevu fašističku politiku najviše odaju dela – nasilje  prema Srbima. Od kada je on na vlasti broj napada na Srbe je porastao za 50 odsto. U dve godine Kurtijeve vlasti broj etnički motivisanih incidenata na KiM, protiv Srba iznosi 220. Danas na KiM deluju čak tri stranke koje u nazivu sadrže ime Bali Kombetare, fašističke albanske stranke iz II sv. rata. Na Kosovu gotovo u svim gradovima postoje stotine ulica koje su nazvane po albanskim fašistima. Teroristička UČK je bila direktan nastavljač Bali Kombetare. Poseban doprinos evoluciji fašizma, albanski fašisti su dali 1999. kada su ubili oko 1000 Srba otevši im organe, o čemu svedoči izveštaj Dika Martija i Saveta Evrope. Ne smemo zaboraviti da su Albanci nad Srbima počinili genocid  u 18. i 19 veku. Izvor te naučne činjenice je istorijska nauka, npr. remek delo naše istoriografije „Knjiga o Kosovu“ pokojnog akademika Dimitrija Bogdanovića, koja jasno govori o genocidu nad Srbima. Evo baš juče Albanci su pokušali da ubiju Srbe, oca i sina, Nemanju i Sašu Mitrovića, ispred njihove kuće u selu Babin Most kod Obilića. Nanet im je niz teških telesnih povreda nožem.

Teška vremena traže hrabre ljude, lidere i velike državnike. To je Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije, koju je izgradio zajedno sa nama. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading