Brnabić: Srbija se dokazala kao organizator velikih manifesta
Tanjug

Brnabić je ocenila da održavanje međunarodnih manifestacija, kao što je EXPO 2027 predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala naše zemlje.

Ona je istakla da je Srbija dokazala da poseduje sposobnost, organizacione i stručne kapacitete za održavanje najvećih međunarodnih događaja, podsetivši na nedavno održan prvi međunarodni sajam vina u okviru Inicijative Otvoreni Balkan koji je okupio predstavnike iz oko 40 zemalja, ali i obeležavanje 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Srbija se, kako je navela, poslednjih godina dokazala i kao uspešan domaćin i organizator brojnih kulturno-umetničkih i sportskih događaja.

Vučić u Skupštini pokazao kompromitujuću fotografiju Nebojše Zelenovića (FOTO) - Alo.rs


Istakla je da naša zemlja redovno učestvuje na svetskim i specijalizovanim izložbama i da je, takođe, imala i sopstveni paviljon na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubajiu.

Rečeno je da se ulaganjem i izdvajanjem sredstava za različite infrastrukturne projekte poslednjih godina Srbija pokazala kao lider u regionu za održavanje velikih manifestacija.

Lajčak u Savetu Evrope zatražio podršku za prijem Zapadnog Balkana u EU - Alo.rs

Predstavnici Misije pohvalili su Srbiju za kandidaturu spremnost da organizuje ovako veliki događaj koji bi značajno uticao i na promociju zemlje domaćina na svetskom nivou.

Srbija je zvanično zemlja kandidat za organizaciju izložbe EXPO 2027 koja će biti održana između 15. maja i 15 avgusta 2027. godine, a za koju su kandidaturu predale i Minesota, Tajland, Španija i Argentina.

O izboru zemlje domaćina odlučivaće Međunarodni biro za izložbe.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading