PETKOVIĆ ODBRUSIO ALJBINU KURTIJU Dvaput da razmisli pre nego što pokuša da trenira mišiće na Srbima
Alo

On je u saopštenju naveo da je u jednom Kurti u pravu - jak je jedino na kršenju sporazuma i dogovora, antisrpskoj retorici, kršenju ljudskih i političkih prava Srbima, na populizmu i demagogiji, što su discipline s kojima, kaže, niko normalan ne želi da se meri s njim.

- O kakvoj to demokratiji Kurti priča, kada je moguće da silovatelj maloletne devojčice s Kosova dobije istu kaznu zatvora kao mladić koji je samo želeo da obeleži Vidovdan? - upitao je Petković.

Naveo je i da nema sumnje da je za poslednjih desetak dana Kurti sa zavišću mogao samo da gleda da je Beograd bio centar inicijative „Otvoreni Balkan“, da je na hiljade Srba na severu KiM ponosno i oduševljeno dočekalo svoju premijerku Anu Brnabić, kao i detalje veličanstvene posete turskog predsednika Erdogana Beogradu, nakon koje je obećana i isporuka letelica „bajraktar“, a koga je, kaže, Kurti mogao da vidi samo na snimcima i fotografijama.

- Povređena sujeta i ranjeni ego moraju da nađu svoj odušak, zato samo neka se Kurti hrani i hrabri svojom slikom na društvenim mrežama i šunjanjem po severu Kosmeta, gde može da vidi i odlučnost Srba da formiraju ZSO, ne dozvole njegove jednostrane i protivpravne mere i koliko vole svoju jedinu državu Srbiju. Tu mu ne mogu pomoći ni blindirani ROSU džipovi i specijalne jedinice - naveo je Petković.

Poručio je i da će Beograd, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, nastaviti da jača u svakom smislu, da ostaje ekonomski lider u regionu uprkos svim izazovima i krizama, podstiče regionalnu saradnju u okviru Otvorenog Balkana i ulaže u srpske sredine na KiM, zbog čega i ima nepodeljenu podršku srpskog naroda u pokrajini.

Podsetimo, Kurti je komentarisao to što je školska godina u svim školama u Srbiji, pa i u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, počela intoniranjem himne „Bože pravde“, ocenjujući da je to „znak slabljenja Srbije“. On je, kako prenosi „Koha“, rekao da što je Srbija slabija po pitanju Kosova, to je „sve agresivnija“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading