LIČNI STAV Srbiji Rusija da bude ono što je Izraelu Amerika
Foto: Alo!

Uprkos nespornim kvalitetima koji krase oba naroda, mnoge stvari tokom te mukotrpne borbe i jedni i drugi bi teško postigli bez podrške svojih velikih zaštitnika - Izrael Amerike, a Srbija Rusije. Izraelsko vezivanje za Ameriku je od njegove obnove do danas ostalo neraskidivo i sazdano na čvrstim temeljima zajedničkih interesa, zbog kojih Vašington svog vernog saveznika nikada nije ostavio na cedilu.

Srbi imaju mnogo toga da zahvale Rusiji koju ne bez razloga veliki broj Srba doživljava kao zaštitnicu, pa čak i „majku Rusiju“. Rusija je, u skladu sa mogućnostima, vekovima štitila srpski živalj u vreme kada je bio pod turskim jarmom. Ona je pomogla vojno i diplomatski Karađorđevim ustanicima, spasla je od potpune propasti krhku srpsku državu nakon poraza u Prvom srpsko-turskom ratu, ušla je u Prvi svetski rat kako bi zaštitila Srbiju od potpunog uništenja i zahtevala od saveznika da joj neodložno pomognu, oslobodila je Beograd 1944. I danas je Rusija najveći zaštitnik i Srbije i Srba, jer nas najviše podržava u međunarodnim institucijama u odbrani Kosova i Metohije kao našeg sastavnog dela, brani interese Republike Srpske, sprečila je 2015. da Srbi budu proglašeni genocidnim narodom i ne dozvoljava da se na međunarodnom nivou zaboravi zločin koji je NATO počinio nad našom zemljom 1999. godine.

Više nego ikada pre važno je da shvatimo da naša budućnost leži u čvrstom vezivanju za Rusiju i Ruse. Predstoji nam vreme kada će Evropi i svetu nedostajati bezbednost, energenti, hrana, adekvatna medicinska zaštita, a Rusija je ta koja nam sve to ne samo može, već i hoće obezbediti ukoliko joj to budemo tražili i ukoliko joj, kao i uvek kroz istoriju, ostanemo veran saveznik i u dobru i u zlu.

Učimo od Izraela, vezujmo se za našeg nesporno najvećeg saveznika i obezbedimo da Srbija u budućnosti bude ono što je Izrael danas - zemlja čiji broj stanovnika konstantno raste, koja ne strahuje za bezbednost i koja će imati ruske energente kao osnovu za nastavak ekonomskog razvoja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading