UČINILI SMO SVE, ALI UZALUD Oglasio se direktor Kliničkog centra u kom je preminuo Brđanin
ukc banjaluka

- Nakon višednevne hospitalizacije i lečenja lekarskog konzilijuma u sastavu intenzivista, gastroenterologa, abdominalnog hirurga, onkologa i radiologa i svih napora medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je preminuo, rekao je Đajić.

On je podsetio da je Brđanin primljen u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane u subotu, 3. septembra, u veoma zapuštenom zdravstvenom stanju sa elementima teške iscrpljenosti organizma i povišenim upalnim parametrima koji su upućivali na sepsu.

Brđanin je preminuo jutros u 7.10 časova.

UČINILI SMO SVE, ALI UZALUD Oglasio se direktor Kliničkog centra u kom je preminuo Brđanin

Printskrin

 

 

Brđanin je osuđen na 30 godina u Haškom tribunalu, a nakon 23 godine provedene u zatvoru pušten je na slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja i u subotu, 3. septembra, stigao je u Banjaluku.

Brđaninu je u nekoliko navrata predsednik suda Karmel Ađijus odbio zahteve za puštanje na prievremenu slobodu iako je Brđanin Formalno ispunio uslove.

Nakon presude Haškog tribunala Brđanin je kaznu služio u Danskoj, odakle je prebačen u pritvor Haškog mehanizma za međunarodne krivične sudove iz zatvora u Danskoj 14. septembra prošle godine.

Razlog za njegovo prebacivanje je bio taj što je Danska obavestila sud u Hagu da je prema svim njihovim zakonima Brđanin ispunio uslove da ga puste na slobodu i da više nemaju pravo da ga drže u zatvoru. Tada su poručili da on više u Danskoj ne može da izdržava kaznu jer bi time prekršili njegova ljudska prava.

Preminuo Radoslav Brđanin - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading