SRBIMA JE POSETA ANE BRNABIĆ VELIKO OHRABRENJE! Predsednica vlade će danas posetiti južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju
Alo

Kako je najavljeno, sa premijerkom će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić posetiti i direktori Kancelarije za KIM i Kancelarije za IT i eUpravu, Petar Petković i Mihajlo Jovanović.

Srpski narod sa oduševljenjem očekuje dolazak premijerke Srbije. Kako ističu, njen dolazak za srpsku zajednicu ima posebnu težinu jer pokazuje da je država Srbija uz svoj narod na KiM.

- Očekujemo da će nam preneti poruku našeg predsednika Aleksandra Vučića da nismo sami i da država Srbija misli na nas i da nikakve „Oluje“ neće biti. Verujem da će naša država znati da pronađe rešenje i za tablice, kao što smo, uz veliko diplomatsko umeće predsednika Vučića, iznašli model i za lična dokumenta. Ova poseta znači i Srbima južno od Ibra je im govori da država Srbija misli na njih - rekao je Velimir Matanović iz Severne Mitrovice.

I stanovnicima Leposavića dolazak premijerke Ane Brnabić uliva nadu u bolje sutra.

- Ona je dobra, radi sve za narod na KiM sa predsednikom Vučićem. Ja podržavam Anu Brnabić jer je iskrena, poštena i što voli svoj narod - rekla je Jovanka Vladisavljević iz Leposavića.

SRBIMA JE POSETA ANE BRNABIĆ VELIKO OHRABRENJE! Predsednica vlade će danas posetiti južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je da je siguran da će doček biti velelepan, kako Brnabićeva i zaslužuje, uz podsećanje da su Srbi na KiM uvek bili vrsni domaćini.

- Mogu vam preneti i da premijerka ne može da dočeka da poseti našu južnu pokrajinu i sa našim narodom razgovara na terenu, da im prenese reči mira i podrške države Srbije. U svakoj krizi, napetosti, muci, Srbi sa KiM gledaju u Beograd i posle svih nedaća koje su istrpeli, ova poseta im dolazi kao snažno okrepljenje i motivacija. Mogu vam reći da je predsednica Vlade veoma dobro upoznata sa životom našeg naroda u pokrajini i da je pored predsednika Aleksandra Vučića uvek imala puno razumevanje i davala ogromnu podršku našem narodu na KiM. Nema tog projekta, pomoći ili molbe za naš narod koju premijerka nije prihvatila - rekao je on.

Premijerka Ana Brnabić razgovaraće na KiM sa političkim predstavnicima srpskog naroda ali i sa crkvenim velikodostojnicima.

SRBIMA JE POSETA ANE BRNABIĆ VELIKO OHRABRENJE! Predsednica vlade će danas posetiti južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju

Foto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ

 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da ova poseta pokazuje „da smo mi za mir i stabilnost, kao i za ostanak i opstanak“.

- Premijerka je najdirektnije uključena u rešavanje problema srpskog naroda i zamoliću je da se nastavi borba za mir i stabilnost i da se nastavi sa ulaganjem u ovaj prostor. Ona će najpre posetiti multimedijalni centar u Severnoj Mitrovici jer je on spoj prošlosti i budućnosti. To je uspešan projekat Srbije i u njemu studenti stiču znanja u odličnim uslovima - rekao je on, i dodao da će u Manastiru Banjska premijerku dočekati vladika raško-prizrenski Teodosije, kao i da će tu biti čelnici opštine Zvečan i svi politički predstavnici srpskog naroda.

- Zatim će u Leposaviću Brnabićeva obići nekoliko porodica kako socijalno ugroženih tako i onih koje su svojim radom i novcem napravile ozbiljna domaćinstva, zaposlile desetine ljudi i koje ovaj prostor promovišu širom sveta - naveo je Rakić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading