"DO 25. SEPTEMBRA OČEKUJEMO NOVU VLADU" Vučević: Nadamo se prosrpskom sastavu koji će da čuva naš interes
Printscreen

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostujući u "Jutru" na TV Prva izjavio je da se do 25. septembra očekuje novog sastava vlade.

- Biće dinamično. Potrebno je vreme da se poslažu sve kockice. Glavni rok za izbor Vlade je do 13. oktobra - rekao je on.

Naveo je da je mnogo bitnije od sastava vlade to kakva će se energija dovedi i da li će sprovesti Srbiju kroz "lavirint" koji nas očekuje.

- Bitnije od sastava Vlade je politika koju će ta vlada sprovoditi. Očekujem da dobijemo dobru prosrpsku vladu, koja će da čuva srpske interese - rekao je Vučević za TV Prva i dodao da očekuje da u vladu više budu uključene manjinske stranke.

Na pitanje da li su spekulacije da će postati ministar pravde ili unutrašnkjih poslova, Vučević je istakao da "nisu na dobrom tragu", a otkrio je i da će kongres Srpske napredne stranke (SNS) biti održan do kraja godine.

Upitan da li će on zameniti Aleksandra Vučića na mestu lidera SNS-a, Vučević je rekao da "ne vidi sebe kao Vučićevu zamenu".

- Sebe vidim kao člana tima. Tražiću da Vučić ostane na čelu stranke, to je njegova moralna obaveza - istakao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mira

04.09.2022 11:20

Srbija će konačno dobiti prosrpsku Vladu, sada kada je SNS konačno došla na vlast, narod veruje u bolje sutra, jer će prvi put u poslednjih 150 godina imati prosrpsku Vladu

Beba

04.09.2022 11:41

Ovo je bezobrazluk sta rade sa tom Vladom.