PUTIN NE ZABORAVLJA ZAPADU ONO ŠTO JE NATO URADIO SRBIMA Uništili su Jugoslaviju, ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu?
Foto: Alo ilustracija

"Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN. Jugoslavija je bombardovana - pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu", rekao je Putin krajem prošle godine na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

"Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo", rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

"Onda se pokazalo da su ih "obaveštajni podaci izneverili". A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće", rekao je Putin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boris

05.09.2022 00:13

Oni su umislili da su iznad Boga a nisu ni svesni za koliko mogu postati NISTAVILO