PAHOR O KOSOVU: Uvek sam u Prištini govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO
Alo!

Pahor je to kazao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odgovarajući na pitanje novinara TV Slovenije kakva će biti njegova poruka u sredu Prištini jer odnose sa Beogradom opterećuje pritanje tablica.


"Šta ću reći u Prišitni. Da dijalog mora da bude dinamičniji, da ima suvise nepoverenja, i da osim Beograda i Prištine ta komplikovana pitanja niko ne može da reši, a da njihovo izbegavanje ne vodi nigde", rekao je Pahor.

Istakao je i da sporazumi koji su potpisani moraju da se implementiraju i da je uvek u Prišitni govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO.

Pahor je podsetio da je kao veliki prijatelj Beograda i Prištitne pokrenuo inicijatvu da se pokrene dijalog, da se dijalog pokrenuo, ali da nije doslo do resenja koja bi svi zeleli, kao i da ga brine što poverenje u međuvremenu smanjeno.

On je zahvalio Vučiću i obema stranama što su do neke mere rasteretile, kako je rekao, veliko nagomilavanje nepoverenja što se tiče tablica i drugih pitanja.

Vučić je uz ovaj odgovor svog slovenačkog kolege, dodao da problemi sa Prištinom tek predstoje oko tablica i formiranje ZSO, ali da očekuje da će će uz podršku Pahora ti problemi biti rešavani na miran nacin.

 

Vučić o Kosovu: Nama niko ništa nije predložio, a ne znam kako bi bez nas… - Alo.rs

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading