DOGOVOR OKO CRNOGORSKE VLADE Pobednička koalicija iz 2020. ponovo zajedno!
EPA

- Evo ga politički sporazum. Predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima stavili su svoje potpise. Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi, kazao je Mandić. Narednih dana krećemo u nove razgovore. Ovo je dobra prilika da obavestimo i Predsednika države i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina koja će imati novu Vladu Crne Gore“, kazao je Mandić.

Komentarišući izjavu predsedavajućeg Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika za Pobjedu, da Vlada sa Demokratskim frontom ne bi imala podršku Evropske unije, Mandić je kazao:

- Princip koji prihvatamo je da ne tražimo ništa drugo osim onoga što nam je narod dao i ne želimo da u dogovore budu uključene strukture koje nisu dobile podršku građana“.

Prema njegovim rečima, uspeli su lako da se dogovore.

DF dostavio predlog sporazuma: Ciljevi ostaju borba protiv korupcije i kriminala,Vlada posvećena evropskim integracijama

Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast.

Nova vlada ostala bi posvećena evropskim integracijama.

To se navodi u predlogu sporazuma koji je dostavio Demokratski front, a o kome se razgovara na sastanku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading