KOLUMBO SE U GROBU PREVRĆE! Hrvati tvrde da su potekli od Indijanaca: Otkrili smo Ameriku!
Foto: Printscreen Večernji list

Sama naslovna strana pomenutog dodatka u kom se piše o indijanskom plemenu  koje nema nikakve veze s Hrvatima i Hrvatskom (Reč 'Croatan' veoma je popularna u Severnoj Karolini, a najpopularnija teorija o poreklu pomenutog plemena je da su potomci Hateras Indijanaca i kolonista) nasmejala je juče ceo region.

Foto: Printscreen Večernji list

 

Nizali su se komentari: „Pa ovi su skroz prsli“, „ Kolumbo se u grobu prevrće“, „Odavno ništa smešnije nisam pročitao.“

Otimaju Teslu, a pobili mu celu familiju

Koliko su Hrvati licemerni, govori i to da su u Drugom svetskom ratu i u ratovima devedesetih ubili više od 100 članova porodice Tesla, ali uporno poslednjih godina svojataju slavnog naučnika Nikolu Teslu i tvrde da on nema nikakve veze sa Srbima i Srbijom, već je pravi Hrvat.

Istoričar Ognjen Karanović, s druge strane, ove tvrdnje je u izjavi za naš list okarakterisao kao bizarnost.

- A to je odlika šovinističkih narativa, koje produkuju neprosvećene političke i intelektualne elite hrvatskog političkog tela. Kada niste u stanju da istaknete herojska dela sopstvenog kolektiviteta u prošlosti, iz razloga što njih nema dovoljno ili jednostavno ne postoje, onda posežete za delima ili procesima iz istorije drugih naroda. Tako je HAZU pre nekoliko godina tvrdila da je Miroslavljevo jevanđelje „hrvatski izdanak književnosti pisan na ćirilskom pismu“. Sada su otišli korak dalje, pa su izmislili i svoje postojanje u pretkolonijalnoj Severnoj Americi. Bizarno i bezvredno svakog komentara - naveo je on.

PRISVOJILI I KOSOVSKU BITKU

U potrazi za velikim istorijskim bitkama svog naroda i kopanju po naučnim dokumentima, hrvatski „naučnici“ otkrili su pre par godina da Кosovska bitka iz 1389. godine „pripada njima“. I ne samo to, „hrvatska vojska, koju je predvodio kralj Tvrtko protiv Murata, redovno je tukla brojniju tursku vojsku“.

 

 

 

Komentari (0)

Loading