BORELJ TVRDI: Beograd i Priština postigli dogovor, oglasio se i Lajčak
Printscreen

- U okviru Dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za nosioce (tzv.) kosovskih ličnih dokumenata, a (tzv.) Kosovo se složilo da ih ne uvodi za nosioce srpske lične karte. 

Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između (tzv.) Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte. EU je upravo dobila garancije od (samozvanog) premijera Kurtija u tom cilju. Ovo je evropsko rešenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu - poručio je Borelj.

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić je, govoreći o razgovorima koji su prethodnih nedelja i dana vođeni o Kosovu i Metohiji, rekao da kada je reč o registarskim tablicama nema dogovora, ali da se nada da će EU dati garancije za lična dokumenta.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak zahvalio je specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru i američkoj diplomatiji na njihovom snažnom angažmanu u podršci ovom dijalogu koji se vodi pod okriljem EU.

Lajčak je na Tviteru izrazio zahvalnost, nakon što je visoki predstavnik EU Đuzep Borelj objavio da je postignut dogovor između Kosova i Srbije o dokumentima.

"Zahvaljujem zameniku pomoćnika državnog sekretara (Gabrijelu) Eskobaru i diplomatiji SAD njihovom snažnom angažmanu u podršci dijalogu koji vodi Evropska unija", poručio je Lajčak.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jeka

27.08.2022 21:48

Bravo samo napred samo pamet zbog budućnosti deca celog sveta cestitamo