OTKRIVAMO! MILO ĐUKANOVIĆ IZ PRŽNA NAREDIO NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Proglasili sveštenike za teroriste  da sruše Temeljni ugovor
Alo

Plan Mila Đukanovića nakon rušenja Vlade Dritana Abazovića podrazumeva da se montiranim optužbama SPC u Crnoj Gori, to jest Mitropolija crnogorsko-primorska, označi kao teroristička organizacija. Za konstruisanje tih lažnih optužbi i njihovo plasiranje preko medija koje kontroliše Đukanović, kako kažu upućeni izvori, biće korišćene izmišljene poruke u navodnoj komunikaciji osoba iz crkvenih krugova sa kriminalcima, i to preko aplikacije Skaj.

JASNA VEZA

Plan je već počeo da se realizuje. Tako je M portal, iza kog stoji firma „Bemaks“ (a iza koje stoji lično Milo, kako je rekao Dritan Abazović u govoru tokom skupštinske rasprave kada je njegovoj vladi izglasano nepoverenje) objavio tekst o navodnoj vezi SPC sa pripadnicima klanova pred parlamentarne izbore, 30. avgusta 2020, koje je Milov DPS izgubio.

OTKRIVAMO! MILO ĐUKANOVIĆ IZ PRŽNA NAREDIO NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Proglasili sveštenike za teroriste  da sruše Temeljni ugovor

Alo

 

Evo kako tu priču plasira pomenuti portal:

- U analizama prepiski sa Skaja, koje su dešifrovali Europol i partnerske službe, beleži se, između ostalog, da je Risto Mijanović sa Cetinja, pripadnik škaljarskog klana s podebelim kriminalnim dosijeom, od 6. juna 2020. do kraja septembra iste godine poslao čak 11.315 poruka preko Skaja pod šiframa 4BM573 i B40B01W. Mijanović je sve poruke razmenjivao s Nikolom Dedovićem, rođenim bratom Igora Dedovića, jednog od vođa škaljarskog klana, koji je ubijen u Atini 19. januara 2020.

U jednoj od poruka Mijanović informiše Dedovića da mu je ’crkva’ (SPC) tražila nabavku 100 ’kalašnjikova’ u cilju organizovanja oružanog otpora (ne precizira se koji događaj zahteva oružani otpor - radna pretpostavka - u slučaju nepoželjnog ishoda na predstojećim opštim izborima u Crnoj Gori / ukoliko mirni protesti ne ishoduju poželjnim razvojem događaja). Mijanović navodi da je deo saznanja pribavio od lica Knežević Mitra (blisko lice OKG Škaljari), a na osnovu činjenice da je brat Knežević Mitra svešteno lice Knežević Ostoja.

U istom tekstu objavljen je i veći broj navodno razmenjenih poruka za koje se već na prvi pogled vidi da su izmišljene, te da ih je, gotovo izvesno, pisala neka služba ili obaveštajna grupa koja radi za Đukanovića. 

PROVOD U PRŽNU

Mijajlo Backović, sveštenik MPC, kaže za Alo! da nije slučajno što se u ovom zlonamernom tekstu pominje sveštenik Ostoja Knežević.

OTKRIVAMO! MILO ĐUKANOVIĆ IZ PRŽNA NAREDIO NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Proglasili sveštenike za teroriste  da sruše Temeljni ugovor

Alo

 

 

- Ne rade to slučajno, on je lični sekretar mitropolita Joanikija. I mene pominju u jednom delu, iako nemam veze s tim, pominju me kao da sam na njegovom mestu u Budimljansko-nikšićkoj eparhiji. U svakom slučaju, i  mi pozivamo tužioca da što pre ispita te navode i, naravno, otkrije o čemu se radi. To je pre svega u našem interesu. A na Crkvu se udara kao na instituciju u koju narod ima najviše poverenja - ističe naš sagovornik i zaključuje:

- MPC, to jest SPC, pokušavaju da diskredituju tako što će se pojedini sveštenici targetirani kao ljudi kojima narod veruje proglašavati za kriminalce, teroriste. Žele da narod izgubi poverenje, ali narod nije više ni uplašen ni neobavešten, ti pokušaji su providni. Na ovaj način žele da zamaskiraju političke probleme i kriminal u Crnoj Gori. Bitnije je da se otkrije ko je pomoću tih aplikacija prenosio tone i tone kokaina preko Crne Gore i ko je naredio sva ona silna ubistva.

Inače, dok Milovi poslušnici medijski pripremaju teren za finalni udar na SPC i za rušenje Temeljnog ugovora, on se i dalje baškari na plaži u Pržnu. Podsetimo, na toj plaži iznajmljivanje mobilijara je 150 evra dnevno.

Neke od navodnih poruka sa Skaja

 

- Diže se ovaj narod.

- Brate, traže mi 100 kalaša da nabavim, Crkva plaća.

- Pisali mi, traže mi sve šta ima da kupuju odmah.

- Mitru je brat iguman.

- Daj podršku, oružja sve, samo da pale auta, muriji lome, lokale sve.

- Brate, imamo naoružanja samo da se odluče.

- Kaže Mitar imaju para.

- Samo da se donese da se ušteka.

- Neće živi izaći oni, do kraja će ići.

- Sigurno, a onda građanski rat.

SNP: Realna opasnost

 

Da je poništavanje Temeljnog ugovora realna opasnost, svedoči i oglašavanje Socijalističke narodne partije (SNP), koja je bila jedan od stožera Abazovićeve vlade i koja je najviše insistirala na potpisivanju tog ugovora. Iz te stranke su podsetili da je rušenje Vlade usledilo čim je Temeljni ugovor potpisan, te da je svima jasno da je to u međusobnoj vezi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading