NEMAČKA AMBASADA U PRIŠTINI SAOPŠTILA: Šolc priprema sastanak Kurtija i Vučića
Foto: AP Paul White

Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je da je Nemačka posvećena dijalogu Srbije i Kosova dodajući da će kancelar Olaf Šolc pozvati predsednika Srbije i premijera Kosova Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija na sastanak u Berlinu, prenosi Gazeta ekspres.

Kako se navodi, Šolc je započeo pripreme za sastanak u okviru Berlinskog procesa.

"Ove jeseni, u okviru Berlinskog procesa, kancelar Šolc će pozvati obe strane, sa ciljem daljeg olakšavanja dijaloga. U toku su pripreme za taj sastanak",navode iz Ambasade.

Kako dodaju, Nemačka pozdravlja sastanak Vučića i Kurtija koji je održan 18. avgusta u Briselu i ceni dogovor da se nastave pregovori.

"Važno je da se obe strane konstruktivno angažuju i rade na izvodljivom rešenju. Još jedna eskalacija sa blokadama puteva i nasilnim protestima nikome nije u interesu. Umesto toga, neophodan je sveobuhvatan i stabilan sporazum između dve strane, koji će otključati evropsku perspektivu za obe države i doprineti regionalnoj bezbednosti", kažu iz Ambasade Nemačke.

Dodaju i da se očekuje da se izbegnu tenzije na severu Kosova.

"Jasno je da se mere moraju sprovoditi na način da se ne stvaraju nove tenzije. Stoga je fokus sada na konstruktivnom angažovanju u tekućim razgovorima", zaključili su iz nemačke ambasade u Prištini.

Lažna država želi sporazum koji se satoji od ovih 6 tačaka! - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading