NATO RASPOREDIO TRUPE NA SEVERU KOSOVA Nakon neuspeha pregovora u Briselu postavljena vojska
Tanjug/Ap

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je u četvrtak posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da „na žalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je danas da su, iako su mnogi razočarani što juče u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.

„Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja“, kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Patrole su stacionirane duž glavnog puta koji vodi iz Srbije ka južnoj pokrajini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ale

19.08.2022 22:46

Da brane siptare tj da ratuju na strani albanije protiv srbije sramno od njih cim je problem oni ustaju da brane siptare. Prica je jedno (da postoji dijalog) a rade drugo (kolonizuju vojskom nebitan dijalog).

gege

20.08.2022 01:00

aj bas da vidimo kako to NATO cuva mir...