RADOVANOVO PROROČANSTVO O SUDBINI SRBA Bivši predsednik Republike Srpske javio se iz ozoglašenog britanskog zatvora
Foto: Tanjug

On je naveo i da mu je drago što je video proteklih godina jak uspon nacionalne ideje koja, po mnogima, vodi do ujedinjenja srpskih zemalja.

Naime, istoričar dr Aleksandar Raković, gostujući u emisiji „Aktuelnosti“ na TV Hepi, otkrio je detalje svog nedavnog razgovora s bivšim predsednikom Republike Srpske.

- Dakle, 7. avgusta sam razgovarao s bivšem predsednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem. On me je pozvao iz britanskog zatvora i za mene je naravno bila čast da s njim razgovaram o srpskoj nacionalnoj ideji u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Predsednik Karadžić je pun snage, pun mentalne snage i optimizma, veruje u svetlu budućnost srpskog naroda i posebno mu je drago što je video proteklih godina jak uspon srpske nacionalne ideje. Ja sam njemu rekao svoj stav, koji je njemu bio dobro poznat, da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora treba da stvore jedinstvenu srpsku državu i, takođe, složio sam se s njim da srpski narod ima veoma svetlu budućnost, da je uspon naše nacionalne ideje tek počeo i da ćemo jedan srećan kraj tog uspona naše nacionalne ideje tek videti - izjavio je Raković.

ALIJA BIO ZA PODELU BiH
NA TRI DRŽAVE

Raković je izjavio i da mu je Karadžić u pomenutom telefonskom razgovoru otkrio da je ratni lider bosanskih muslimana Alija Izetbegović bio za to da se BiH podeli na tri nacionalne države. Raković je rekao Srni da mu je Karadžić, s kojim je razgovarao 7. avgusta, objasnio da je Izetbegović bio za to da svaki narod u BiH dobije svoju celinu, odnosno državu, što bi obezbedilo trajni mir u BiH.

 

Analitičar Željko Injac u izjavi za naš list poručuje da ne veruje da će u skorije vreme doći do ujedinjenja srpskih zemalja, ali napominje da je „Karadžić spoj misticizma i racionalnosti“, tako da njegova predviđanja mogu lako da se obistine.

- Vulinova priča o srpskom svetu je realnija, kulturno i ekonomsko povezivanje Srba u regionu. To je nešto što Zapadu neće smetati i što je i nama u ovom momentu realnije. Što se tiče Radovana, on je uvek bio mistik, ta njegova druga strana se pokazala tokom skrivanja. Ali nije nikad bio iracionalan. To je neki spoj misticizma i racionalnosti, tako da njegova predviđanja mogu lako da se obistine. Ako pogledamo kako se stvari odvijaju u regionu, ovde će na kraju ostati samo Srbi i Albanci. Ne mogu da kažem da je svetla budućnost pred nama, ali je zasigurno imamo, što ne bih mogao da tvrdim za Hrvate, recimo, ili druge manje narode - zaključio je Injac.

Raspolaže svim informacijama

- Radovan je pokazao da ne oskudeva u informacijama, a najviše ih dobija od svoje porodice putem telefonskih razgovora. On sve prati i potpuno je upućen u prilike u srpskim zemljama - rekao je Raković, i istakao da mu je tokom razgovora najupečatljiviji utisak bio da Karadžić pokazuje neverovatnu srpsku i gorštačku čvrstinu uprkos okolnostima u kojima se nalazi, kao i radost kada govori o srpskoj nacionalnoj ideji.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
babasazvezdare

17.08.2022 07:26

hahahah, pa nas srba i gradjana ostalih nacionalnosti nece ni biti ovde do 2100.godine.