Vesić: Kurti je adresa za rat, a ne Beograd!
EPA

On je gostujući u jutarnjem programu TV Hepi rekao da je “Evopska unija, ukoliko ovo saopštenje predstavlja zvaničan stav Evropskih institucija, ovim saopštenjem opravdala nasilje koje je 1. avgusta pokušao premijer kosovskih privremenih institucija Albin Kurti i koji je ugrozio živote i Srba, i Albanaca”.

“Srbija se kada su u pitanju procesi koji se tiču Kosova i Metohije uvek ponašala odgovorno. Pokazali smo da smo privrženi dijalogu i posvećeni očuvanju mira poštujući Briselski sporazum”, rekao je Vesić.

On je istakao da “Evropska unija treba da izvrši uticaj na Kurtija da ne preduzima jednostrane poteze koji mogu da izazovu destabilizaciju regiona”. 

“Makar da ubede Kurtija da sprovede Briselski sporazum koji je kako mu ime kaže potpisan u Briselu, iza koga stoji Evropska unija i njegovo neispunjavanje od strane Prištine predstavlja ponižavanje same Unije”, rekao je Vesić.

“Predsednik Vučić i Srbija žele dijalog i mir i nijednim svojim potezom do sada nismo doprineli podizanju tenzija. Kurti neprestano svojim zapaljivim izjavama i demonstracijom sile želi da izazove rat. Tako da kada osudjuju zapaljive izjave neka se obrate pravoj adresi za rat na Balanu- Kurtiju”, poručio je Vesić i dodao da bi “neko u Briselu mogao da razmisli kome u Evropi sada odgovaraju nemiri na Balkanu i za koga ovo Kurti radi”. 

“Siguran sam da sukobi na Balkanu, u situaciji u kojoj se nalazi danas Evropa, ne odgovaraju EU i SAD. Najmanje odgovaraju Srbina i Albancima. Ne odgovaraju ni Albaniji koja zajedno sa Srbijom saradjuje u projektu Otvoreni Balkan i gradi novu ballansku budućnost. Kome osim Kurtija sukobi odgovaraju i za koga ih izaziva pokazaće vreme”, rekao je Vesić.

Komentari (0)

Loading