PRIŠTINA IZDVOJILA MILIONE DA BI PO HITNOM POSTUPKU NAORUŽALA PRIPADNIKE TZV. POLICIJE: Kurti kupio oklopna vozila da napadne Srbe!
Foto: EPA/EPA

Deo oružja namenjen je i policajcima koji su stacionirani na punktovima u blizini prelaza Jarinje i Brnjak.

Alo! je nedavno objavio informacije da je Priština kupila i mikrokamere koje će biti postavljene na ključnim tačkama na severu Kosova i Metohije.

Sve ovo jasno ukazuje da se Aljbin Kurti temeljno priprema za izazivanje sukoba na severu pokrajine. Poznato je da mu je cilj da likvidira desetak osoba srpske nacionalnosti, od kojih su neke politički predstavnici Srba, čime bi izazvao nerede i haos na Kosmetu. Krajnji cilj je u stvari egzodus srpskog naroda iz pokrajine koji bi likvidacijom njihovih lokalnih lidera ostao obezglavljen.

Za nabavku oklopnih bornih vozila koje smo viđali svaki put kada ROSU upada u srpske sredine, kao i za vodene topove koji služe za razbijanje mase i blindirane automobile, Priština je utrošila 7,13 miliona evra. Deo tih vozila će biti dodeljen takozvanoj kosovskoj graničnoj policiji, a ostatak će koristiti pripadnici ROSU koji se od prošle godine nalaze na punktovima kod Leposavića i Zubinog Potoka.

Za puške i druge duge cevi namenjeno je ukupno 1,3 miliona evra, i to oružje će takođe biti podeljeno policajcima koje sa crnim fantomkama gotovo svakodnevno viđamo u srpskim sredinama na severu Kosmeta. Za kupovinu „posebnih pušaka“ Priština je opredelila preko 350.000 evra.

Ovih dana, kada oklopna vozila i puške budu stigli od dobavljača, pripadnici ROSU će demonstrirati silu na severu pokrajine. Kako Alo! saznaje, takozvani ministar unutrašnjih poslova lažne države Kosovo Đeljalja Svećlja naredio je komandirima jedinica na severu da budu što aktivniji u patrolama i da na svakom mestu pokažu javnosti, a to se odnosi na građane srpske nacionalnosti, svoje novo naoružanje.

Time se srpski narod dodatno zastrašuje uoči 1. septembra, za kada Kurti tvrdi da će početi primena zabrane korišćenja srpskih registarskih oznaka i ličnih dokumenata.

Trezor ove lažne države je saopštio da je za kupovinu „specijalizovane opreme“ takozvano ministarstvo unutrašnjih poslova potrošilo 280.000 evra, ali nije navedeno šta je konkretno plaćeno. Međutim, naši izvori iz Prištine navode da su kupljene šok-bombe, suzavci s produženim dejstvom, kao i druga vrsta oružja koja se koristi za razbijanje okupljene mase.

Nedeljama se obučavaju

Priština nedeljama unazad obučava pripadnike ROSU i jedinicu FIT koja služi za brzo reagovanje. Ovih dana kod Prištine u bazi Vrelo obavljaju obuku za korišćenje kranova, bagera i druge teške mehanizacije koja bi im mogla poslužiti za razbijanje demonstracija i barikada. Očigledno je da Kurti neće dozvoliti okupljanje srpskog naroda koji se protivi jednostranim akcijama Prištine.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Ja

15.08.2022 07:25

Oni su illegalni nevazeci i da to nemaju pravo da silno rade u tudjoj zemlji dta gid zele i da silno sama sebe vaze sto se ne vaze jesu nezakoniti svega rade illegalno i jeste nezakoniti i da se to zlo spreci u tudjoj zemlji jer nikakvog prava nemaju !!!

Vuk

15.08.2022 07:44

Koje njihove crne jedinice pa jos Za brzo reagovanje ! Pazi molim te haha njima su Delije i Grobari sa motkama dovoljni a ne nasa vojska ! Pa da vidis brale kako im jedinice brzo reaguju pa na put Za tiranu!

Zdravka

15.08.2022 08:25

Ozbiljan političar obezbedi struj svojim građanima,a on oružje kupije.A niko mu ne preti.On preti Srbima BOLESNIK.

Milica

15.08.2022 08:36

Šta, šiptar Kurti tebe će da leše preko neba. Osilio se šiptar Kurti. Sve do jednom!!!