ZA SEDAM DANA ZNAĆEMO KO JE NOVI PREMIJER Do kraja avgusta biće poznato ko su novi stanari Nemanjine 11
Alo

 

- Ne znam koliko će da traje to u Briselu, Lajčak veruje da će da traje dugo, pa je pitanje da li ćemo odmah 18. i da se vratimo. A, možda se vratimo i posle pola sata, to nikad ne znate s Albancima - rekao je Vučić, pa precizirao.

- Tako da će se 19. ili 20. ili najkasnije 21. avgusta znati sve oko Kosova, i biće poznato ime mandatara - rekao je Vučić, i naglasio da će se brzo posle toga „ići u skupštinu“.

- Ta ličnost neće biti dugo mandatar, već će brzo izaći s predlogom vlade. Ne mislim da će to trajati duže od sedam dana kad dobije mandat. Tako da pre kraja avgusta očekujem da bude u Skupštini -rekao je Vučić.

On je podsetio da je krajnji rok 2. novembar za formiranje vlade, „ali gledaćemo da celu proceduru završimo u avgustu, tačno koji dan nije važno, već da vlada bude dobra”.

 

 Socijalisti prvi na konsultacijama

Juče je SNS započeo konsultacije o novoj vladi s potencijalnim koalicionim partnerima. Na kanabe kod Vučića prvo je došao lider SPS Ivica Dačić. Pre toga u okviru SNS održane su konsultacije o mandataru i novoj vladi.

 

 NOVA VLADA - PET ROKADA

Osim što će u njoj biti veliki broj novih ministara, među njima i nestranačkih ličnosti, neki stari članovi Vlade koji ostaju u Nemanjinoj neće se zadržati na čelu resora koji su dosad vodili, saznao je Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

- Neki ministri i ministarke, a u igri je pet imena, koji su ostvarili dobre rezultate i bili vredni ostaće i u novoj vladi, ali ne i u istim resorima. Pošto su valjano vodili ministarstva koja su im dosad bila namenjena, ubuduće će imati priliku da svoje znanje i sposobnosti pokažu i u resorima koji u prethodnom periodu nisu ostvarili zadovoljavajuće rezultate - otkrili su nam izvori, podsećajući da nije prvi put da u vladi Srbije imamo takozvane rokade, te da su se one u prošlosti dobro pokazale.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleks

12.08.2022 07:45

Pa to je bar jasno: predsednik Vlade: Aleksandar Vučić. Ministri: Aleksandar Vučić