BAKIR I KURTI ZVECKAJU ORUŽJEM Srbija im je za sve kriva, prizivaju novi rat!
Foto:Alo ilustracija

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti ponovo zveckaju oružjem i najavljuju rat Srbiji.

Bakir uobičajeno poseže za ostrašćenim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju, pokazujući time sve više svoju mržnju prema svemu što ima veze sa srpskim rodom, a ovog puta je to uradio na najsramniji mogući način, rekavši da je Srbija sve ratove izazvala.

- Srpska strana predvođena SNSD-om je u ovom mandatu intezivirala napade na državu. Srbija se naoružala, promovira „srpski svijet“, pravi strategije koje se odnose i na našu teritoriju, neće da reše otvorena pitanja, ne plaćaju vodni resurs reke Drine i ljute se kad kažemo istinu da je sve ratove i sve tenzije na Balkanu izazvala jedna zemlja – izjavio je Izetbegović.

BAKIR I KURTI ZVECKAJU ORUŽJEM Srbija im je za sve kriva, prizivaju novi rat!

Printscreen

 
BAKIR I KURTI ZVECKAJU ORUŽJEM Srbija im je za sve kriva, prizivaju novi rat!

Printscreen

 

 

Nema sumnje da pred opšte izbore u Bosni i Hercegovini, Izetbegović poseže za ma kakvim sredstvima kako bi skupio još koji jeftin politički poen, te pokušava na svaki način da udari na Srbiju i predsednika, iako je svima jasno da Srbija želi samo i isključivo mir.

U tom napadu mu se pridružio i Kurti koji je izjavio da je moguć novi sukob na teritoriji Srbije.

Kurti je bez trunke srama istakao da se u Beogradu vodi agresivna politika koja može da se pretvori u napad na KiM.

– Ne treba isključiti mogućnost da se ova agresivna politika Beograda pretvori i u napad na Kosovo na ovaj ili onaj način – rekao je Kurti.

Ono što je činjenica i u potpunosti suprotnost jeste da se nijedan predsednik u regionu od Vučića nije više zalagao za mir i stabilnost, kako u svojoj zemlji, tako i van nje.

Predsednik je još jednom 31. jula  kada je Kurti poslao naoružane specijalce na Brnjak i Jarinje, pokazao šta znači jaka Srbija sa nepokolebljivim, iskusnim, mudrim i inteligentnim političarem na čelu kakav je srpski šef države.

– Moja molba svima je da sačuvamo mir po svaku cenu, da zamolim Alabance da se urazume, molim Srbe da ne nasedaju na provokacije, molim predstavnike velikih zemalja koje su priznale Kosovo da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob, to je moja velika molba, mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir – rekao je predsednik.

Ne treba podsećati takođe da su Bakir i njegovi jurišnici bezbroj puta ponovili laž da je Vučić tokom rata gađao Sarajevo snajperom, iako su bili svesni da iznose najbolesniju laž, ali što su više bili ogoljeni u svom laganju, sve su glasnije i glasnije to ponavljali.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading