PODLI PLAN ZAPADA Kalabuhov: Žele da sruše Dejtonski sporazum!
Printscreen

Kalabuhov je u autorskom tekstu za sarajevsko "Oslobođenje" istakao da posebno zabrinjava činjenica da se takve neutemeljene izjave zlonamerno inspirišu unutar pojedinih zapadnih ambasada u Sarajevu.       

Prema njegovim rečima, to se radi isključivo radi skretanja pažnje šire javnosti s postkonfliktnog udruženog zapadnjačkog poduhvata, usmjerenog na podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te prebacivanja odgovornosti za trajnu krizu u zemlji koja se podržava u vlastitim političkim interesima.

       
- Sve ove neoriginalne fantazije, ma koliko bi to želeli naši zapadni "partneri", ni na koji način neće naštetiti vekovnim prijateljskim vezama višenacionalnih naroda Rusije i BiH - naglasio je Kalabuhov i dodao da je Rusija uvek bila tu da pruži ruku BiH u najtežim vremenima, kao i da će tako biti i u buduće.
       
Ruski ambasador je podsetio da je njegova zemlja nastavila da snabdeva BiH prirodnim gasom u ratnom periodu, 1992-1995. godine, kao i da nikada nije insistirala na ubrzavanju otplate višemilionskog duga, pristajući na uslove koji odgovaraju BiH i koji će se, kako je naveo, otplatiti za 250 godina.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading