Petković: Kurti samo zna da vodi politiku pretnji i ucena
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

- Svojim jednostranim odlukama po pitanju srpskih registarskih tablica i ličnih dokumenata, Kurti je pogazio sve sporazume, pripremajući nasilje na severu. To je potvrdio i danas, najavljujući kako od 1. septembra Priština nastavlja sa tzv. reciprocitetom, koji ima za cilj ukidanje srpskih dokumenata i registarskih tablica - naveo je Petković u saopštenju.

Kako je istakao, insistiranje Beograda i međunarodne zajednice da Kurti povuče svoje protivpravne i jednostrane mere, imalo je za cilj da se šansa da dijalogu i razgovorima u Briselu, na čemu sve vreme insistira predsednik Aleksandar Vučić, kako bismo sačuvali mir i stabilnost na terenu.

- Umesto da formira Zajednicu srpskih opština čime bi Srbi dobili svoja kolektivna prava i povećanu bezbednost, Kurti nastavlja sa svojim militantnim planovima čija je krajnja namera proterivanje srpskog naroda i institucija države Srbije sa prostora Kosova i Metohije, a to mu neće poći za rukom - kazao je Petković.

Zahvaljujući Vučiću beleže se neverovatni rezultati napretka - Alo.rs


Naglašava da je Beograd uvek spreman da pregovara i razgovara o rešenjima koja su primenljiva i održiva na terenu, ali da neko napada srpski narod i oduzima mu dokumenta je apsolutno neprihvatljivo.

- Niti su srpske tablice Miloševićeve tablice kako govori Kurti, niti su srpske lične karte ilegalne, pa da ih Kurti zamenjuje dokumentom na 90 dana, kao da su Srbi stranci na KiM. Srbi na KiM poseduju dokumenta države Srbije koja važe u skladu sa svim njenim propisima, Ustavom i zakonima i dodatno nisu u suprotnosti ni sa jednim sporazumom iz Brisela - naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Brnabić: Odnosi dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji - Alo.rs

- Zato bi Kurti nasilno da ukida srpska dokumenta, jer dobro zna da za to nema uporište ni u jednom sporazumu. Srbi će nastaviti da čuvaju mir i stabilnost, ali će čuvati i svoj ostanak i opstanak na KiM i svoja zagarantovana prava, koja Aljbin Kurti ne može da gazi i urušava iz dana u dan - zaključio je Petković.

 

Komentari (0)

Loading