Brnabić: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišoj tački razvoja
Tanjug/Rade Prelic

Brnabić je zahvalila ambasadoru Pinteru na ličnom zalaganju u razvoju bilateralnih odnosa, podsetivši da su dve države prošle godine uspostavile strateško partnerstvo, kao i da su 2021. godine zabeležene rekordne vrednosti bilateralne trgovinske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

Ona je, takođe, istakla da Srbija izuzetno ceni zalaganje i podršku Mađarske za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije, a, pre svega, u svetlu aktuelnih događaja od 31. jula i prethodnih dana.

Ambasador Pinter je ukazao da Mađarska vidi Srbiju kao najznačajnijeg ekonomskog partnera na Zapadnom Balkanu, a mađarska vlada nastoji da podrži ulaganja investitora na srpsko tržište.

Tajkunski pamflet Danas brutalno prekršio Zakon o zaštiti podataka objavljujući lične podatke predsednika Srbije - Alo.rs


Premijerka je zahvalila i na podršci Mađarske i premijera Viktora Orbana kada kada je u pitanju skladištenje gasa za potrebe Srbije, što je od velikog značaja u trenucima kada se svi suočavaju sa ozbiljnim globalnim izazovima i trude se da građani to osete u najmanjoj mogućoj meri.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim projektima, kao što je saradnja sa Vladom Mađarske u čišćenju jezera Međuvršje, i istaknut značaj kontinuiranog održavanja zajedničkih sednica dveju vlada, koje su rezultirale značajnom unapređenju ekonomske saradnje, potpisivanjem sporazuma i memoranduma, kao i realizacijom zajedničkih projekta.

 

Komentari (0)

Loading