NOVA VLADA - PET ROKADA Alo! Otkriva kako će biti podeljeni resori u Nemanjinoj 11
Alo

Osim što će u njoj biti veliki broj novih ministara, među njima i nestranačkih ličnosti, neki stari članovi Vlade koji ostaju u Nemanjinoj neće se zadržati na čelu resora koji su dosad vodili, ekskluzivno saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

- Neki ministri i ministarke, a u igri je pet imena, koji su ostvarili dobre rezultate i bili vredni ostaće i u novoj vladi, ali ne i u istim resorima. Pošto su valjano vodili ministarstva koja su im dosad bila namenjena, ubuduće će imati priliku da svoje znanje i sposobnosti pokažu i u resorima koji u prethodnom periodu nisu ostvarili zadovoljavajuće rezultate - objašnjavaju naši sagovornici, i podsećaju da nije prvi put da u vladi Srbije imamo takozvane rokade, te da su se one u prošlosti dobro pokazale.

NAJVAŽNIJA EFIKASNOST

- Pre nekoliko godina smo imali takozvanu rokadu između Zorana Đorđevića i Aleksandra Vulina i to se pokazalo kao dobar potez. Ko će se sada rotirati, ostaje nam da sačekamo kraj avgusta i tada će nam sve biti jasno. Cilj ovih rokada je da nova vlada u izuzetno teškom periodu, koji je pred nama, bude što efikasnija - zaključuju naši izvori.

Inače, pregovori o formiranju su počeli i trajaće narednih dana. Kako su juče objavili pojedini mediji, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke, trebalo bi da se sastane sa čelnim ljudima stranaka za koje se veruje da će biti deo vladajuće većine, a koja se praktično nazrela prilikom nedavnog glasanja za prvog čoveka Narodne skupštine, kako bi u neposrednom razgovoru utvrdili temeljne principe budućeg kabineta.

To znači da bi na pregovore sa šefom SNS i njihovom delegacijom trebalo da dođu socijalisti sa JS, SVM, PUPS i SDPS, koji su sa ukupno 154 glasa, zajedno sa naprednjacima, i glasali za izbor Vladimira Orlića.

ROK DO VELIKE GOSPOJINE

Alo! je prethodnih dana pisao da će između dva velika praznika - Preobraženja, 19. avgusta, i Velike Gospojine, 28. avgusta - Srbija dobiti novu vladu.

Kako su nam naši izvori potvrdili, sve bi trebalo da bude završeno oko 25. avgusta i tada će biti poznata kompletna postava koja će se useliti u Nemanjinu. Ime mandatara znaće se ranije, a šef države najavio je nove ljude i novu energiju u vladi.

ŽENSKA DOMINACIJA

Alo! je takođe već pisao da će, kada se u Nemanjinu usele novi ministri i ministarke, biti nastavljena ženska dominacija.

- Osim toga što će u novu vladu ući i do 15 novih ministara, dame će i ovoga puta imati prednost. Ženska vlada, koja je bila zastupljena i tokom prethodne dve godine, dobro se pokazala, te će se ta praksa nastaviti i u narednim godinama - preneli smo pouzdana saznanja.

 

 Vesić:  Kabinet neće voditi ni rusku ni američku politiku

Narodni poslanik Goran Vesić je poručio da je siguran da ćemo do kraja meseca imati novu vladu jer je to predsednik Vučić najavio. Komentarišući naslove gde se posebno naglašava da će nova vlada biti skrojena po meri naroda, a ne ambasada, Vesić je istakao:

- Od kada je Vučić predsednik svaka vlada je samo srpska. Tako će i ova vlada da bude srpska, jer taj kabinet neće voditi ni rusku ni američku ni kinesku politiku, već isključivo srpsku politiku u interesu naših građanki i građana. To je jedina politika koja je dobra za nas. Trudimo se da imamo dobre odnose sa svima, sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje su najveća svetska sila, ali i sa Kinom i Rusijom, kao i sa svim drugim zemljama, ali naša politika je samo srpska.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading