SANDRA BOŽIĆ OTVORENO O SVEMU: Vladimir Orlić je pravi čovek na pravom mestu
Promo

Nova potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić (SNS) prvi intervju daje za Alo!

U razgovoru poručuje, pre svega, da je ovaj izbor za nju velika čast, a odmah iza toga i ogromna odgovornost, naposletku i potvrda njenog rada i zalaganja u parlamentarnom radu prethodnih godina. Kako kaže, zahvalna je svojoj poslaničkoj grupi na kandidaturi za mesto potpredsednice, ali pre svih zahvalna je predsedniku Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i podršci.

Kako vam izgledaju prvi dani novog saziva? Da li je atmosfera više svađalačka ili ipak odiše nekom tolerancijom?

- Konstitutivna sednica sama po sebi bi trebalo da predstavlja jedan svečani čin verifikacije poslaničkih mandata i formiranja radnih tela Skupštine. I, iskreno, nakon konsultacija koje su u prvom kontaktu s opozicijom obavljene, činilo se da će biti ispoštovane neke osnovne norme i kodeksi, ako ništa drugo, makar data reč o postignutim dogovorima. A dogovorom je opoziciji omogućena najveća participacija u parlamentarnom radu u odborima i delegacijama do sada, kakvu parlamentarni život ne pamti. Nažalost, u plenumu ste videli naviku opozicije da zloupotrebi sve do čega dođe. Zloupotrebili su, pre svega, vreme koje su im građani dali na polemisanje o sopstvenim željama i ispunjavanju ličnih agendi. S druge strane, ponosna sam na dostojanstvenu i argumentovanu raspravu koju je vodila naša poslanička grupa, sa gospodinom Jovanovim na čelu.

SANDRA BOŽIĆ OTVORENO O SVEMU: Vladimir Orlić je pravi čovek na pravom mestu

Promo

 

 

Šta mislite o izboru Vladimira Orlića za predsednika Skupštine?

- Pravi čovek na pravom mestu. Moj kolega Vladimir Orlić, pored toga što ima izvanrednu i impresivnu profesionalnu biografiju, s druge strane ima ogromno znanje i iskustvo koje je stekao u parlamentarnom radu. Poznajete briljantnost dr Orlića, koju ste imali priliku da vidite u mnogim emisijama, kao i iz njegovih debata iz poslaničke klupe, ali ja poznajem još jednu stranu Vladimira Orlića koju, nažalost, javnost nije u mogućnosti da vidi, a to je njegov ogroman rad i učešće u delegacijama Narodne skupštine koje su od velike važnosti za našu državu, u kojima se kao lav borio za interese Srbije. U pitanju je častan čovek koji svim srcem voli našu zemlju i boriće se za njene interese, a zajedno ćemo slediti politiku predsednika Vučića, politiku napretka i borbe za interese naše države i naših građana i od nje nećemo ustuknuti ni milimetar.

SANDRA BOŽIĆ OTVORENO O SVEMU: Vladimir Orlić je pravi čovek na pravom mestu

Foto: Tanjug/Milos Milivojevic

 

 

Jeste li razgovarali s ostalim potpredsednicima? Kakva će biti saradnja s onima iz redova opozicije?

- S većinom potpredsednika sam već sarađivala i imam samo pozitivna iskustva. Što se tiče potpredsednika iz redova opozicije, nadam se da ćemo se svi naći na istom zajedničkom putu trasiranom ka ciljevima koji će štititi interese Srbije i njenih građana i u tom smislu moja saradnja je neupitna. Mi smo svi, pre svega, narodni poslanici i moja borba za politiku koju vode predsednik Vučić i SNS u plenumu će biti i te kako prisutna, ali s poslaničkog mesta. Uloga predsedavajućeg sednice, kada se za to ukaže potreba, ne sme biti zloupotrebljena od bilo kojeg potpredsednika iz vlasti ili opozicije.

Odolevamo pritiscima da uvedemo sankcije Rusiji. Hoćemo li i dalje u tome uspevati? Kako uopšte vidite spoljnu politiku Srbije?

- Srbija je pokazala integritet, snagu i doslednost isključivo svojim nacionalnim interesima, koje nećemo ugroziti ni po koju cenu. Na pritiske ne reagujemo, iako su nas mnogi optuživali da pokušavamo da sedimo na nekoliko stolica, mi smo pokazali da sedimo uvek samo na jednoj, onoj srpskoj! Konačno, spoljna politika Srbije nikada nije bila mudrije i odgovornije vođena i to su građani prepoznali.

Uskoro ćemo dobiti i vladu, koga očekujete u njoj?

- Očekujem vredne i marljive ljude spremne da rade u interesu Srbije i njenih građana.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading