KURTI JE PREVRŠIO SVAKU MERU! Petković: Pokušava da unese nemire u srpske sredine
Alo!

U Raški je danas u 16.00 sati počeo sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Sastanak se održava u Domu Kulture "Gradac", a prisustvuju mu predstavnici Srpske liste, privremenih opštinskih organa, načelnici okruga, direktori javnih ustanova kao i preduzeća sa KiM.


Sastanak se održava povodom poslednjeg poteza Prištine da od 1. avgusta počne primena odluke da se građanima koji imaju dokumenta Republike Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde kao zamena za dokumenta.

Takođe od sutra, kako je najvljeno iz Prištine, počinje primena odluke o zameni registarskih tablica koje izdaje Srbija sa oznakama gradova na Kosovu, u RKS tablice.

Razgovaraćemo o krizi i jednostranim potezima Prišine, izjavio je Petar Petković, direktor kancelarije za KiM na početku sednice.

- Reč je o najdirektnijim kršenjem sporazuma i pokušaju unošenja nemira u srpske sredine sklanjanjem srpspskih insitucija sa KIM. Kurti to pokušava već duže vreme. Jasno je da to više naš narod ne može da trpi jer je prevršilo svaku meru. Podizanje optužnica, šamaranje ljudi, hapšenje, to su stvari koje su prevršile svaku meru ali i realnost u kojoj vi živite svih ovih godina - kazao je Petković okupljenim srpskim političkim predstavnicima sa KIM. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
stevo

31.07.2022 17:37

Ponasanje Kurtija mora naici na osudu Medjunarodne zajednice

sasa

31.07.2022 17:37

Trenutna situacija na KIM nije ni malo laka za Srbe koji zive tamo

stefan

31.07.2022 17:38

Bas me zanima da li ce se oglasiti EU i Amerika povodom desavanja na KIM

Patak

31.07.2022 17:39

Ovakvo ponasanje Kurtija je nedopustivo i krajnje je vreme da se EU i SAD oglase

Pavlovic

31.07.2022 17:40

Srbija je sa Vucicem jaka i stabilna, to je ono sto Albanci treba da znaju

Iva

31.07.2022 23:08

Ima li Kurtijevo izjasnjenje, ponasanje imalo smisla, oni svoje haose pripisuju nama, iako srpske vojne snage nisu ni usle u nasoj pokrajni na KiM-u.