DRITAN PONOVO SLAGAO SRPSKI NAROD Temeljni ugovor neće biti potpisan 3. avgusta
Tanjug

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je da očekuje da pitanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom bude rešeno pre lokalnih izbora koji su zakazani za oktobar, ali da je dezinformacija da će on biti potpisan 3. avgusta.

Što se tiče potpisivanja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) Abazović je rekao da će sutra biti zaokružen deo koji se tiče pravne analize, odnosno dostavljanja mišljenja pravnih stručnjaka ili institucija vezano za tekst temeljnog ugovora.

„Posle toga ćemo obavestiti javnost. Kabinet će napraviti saopštenje ili analizu i predstaviti šta je došlo do nas, šta je tretirano, šta je bila zamerka, šta su bile pozitivne stvari. To će se desiti sutra. Termin potpisivanja ne znam, smatram da proces treba dovesti do kraja, da se treba završiti i da treba fokus da stavimo na druge stvari“, poručio je premijer.

On je kazao da neko želi da ova tema ostane živa u septembru, oktobru, novembru.

"Neko želi da izbornu kampanju u Podgorici determiniše ova tema i da tada budu protesti i sukobi građana. Vlada ima druge ideje. Ne želimo nikakvu destabilizaciju, probleme. Želimo da se građani bave lokalnim temama kad budu lokalni izbori. Ako budu parlamentarni izbori da opet ne bude to tema, nego evropske integracije, borba protiv korupcije. Kad će se formalno desiti potpisivanje, ostaje da se vidi", rekao je premijer.

Poručio je da je dezinformacija da će se temeljni ugovor potpisati 3. avgusta.

Na pitanje da li su moguće izmene nacrta temeljnog ugovora, Abazović je rekao da ako neko zaista bude doneo argumente koji govore da to nije u skladu sa Ustavom i zakonom, nikakav problem nije da se tome pristupi.

Komentari (0)

Loading