PUTIN IZBACUJE SAD I EU IZ RAVNOTEŽE Zapad mora da prihvati pravila ruskog lidera
Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Publikacija je objavila članak o prihvatanju Putinovih pravila od strane Zapada. Ruski lider namerava da Evropu i SAD izbaci iz ravnoteže, navodi se.

„Čak i ako Rusija napravi kompromise na papiru, zalihe žitarica će držati pod stalnim rizikom. Putin želi da Zapad zna da u svakom trenutku može da povuče svoju izvoznu maslinovu grančicu“, piše u tekstu.

Nemačka u problemu

Nemačka bi se mogla suočiti sa narodnim nemirima zbog ultimatuma ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je kolumnista Torsten Mume u članku za Der Tagesspiegel.

Prema rečima autora članka, Moskva još uvek nije postavila nikakve uslove Berlinu, uprkos ekonomskom ratu koji je pokrenuo Zapad. Međutim, ruske vlasti mogu preduzeti takav korak i postaviti ultimatum koji će dovesti do narodnih pobuna u Nemačkoj.

„Putin još nije tražio nikakve ustupke u isporuci gasa, zbog čega bi nemačka vlada morala da izađe iz svoje senke. Ali zimi to može biti u sledećem obliku: vi (Nemačka) ukinete sankcije, ili gasa uopšte neće biti. Ministarka spoljnih poslova Analena Burbok nedavno je upozorila na narodne pobune ako Nemačka ne bude imala gas“, zaključio je novinar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading