ALO! SAZNAJE BIĆE VELIKIH PROMENA, U NEMANJINU STIŽE VIŠE NESTRANAČKIH LIČNOSTI: 70 odsto vlade činiće novi ministri
Alo

- Samo trećina ministara će uspeti da zadrži svoje dosadašnje funkcije u novoj vladi, ostali će od septembra morati da potraže novi posao - poručuju naši sagovornici i dodaju da će jedan od novih ministara biti i Đorđe Milićević, potpredsednik SPS-a i dosadašnji narodni poslanik te stranke.  

- Sve su glasnije priče da će jedan od kadrova socijalista u novoj vladi biti upravo Milićević, a govori se i o povratku nekadašnje ministarke Slavice Đukić Dejanović. Ono što je sigurno jeste da u novoj vladi neće biti Novice Tončeva, koji je obavljao funkciju ministar bez portfelja - objašnjavaju naši dobro obavešteni sagovornici.

ALO! SAZNAJE BIĆE VELIKIH PROMENA, U NEMANJINU STIŽE VIŠE NESTRANAČKIH LIČNOSTI: 70 odsto vlade činiće novi ministri

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Đorđe Milićević je pre par dana istakao da se pozicije u budućoj vladi određuju po principu šta ko može da pomogne.

- Razumem medije i da je ovo u trenutku centralna tema. Narod interesuje ko će biti ministri i premijer. Govorili smo sa SNS o načelnim i suštinskim stvarima, mi kao SPS želimo da damo svoj doprinos u daljoj realizaciji zajedničkih ciljeva. To nam je donelo rezultate na koje smo ponosni jer smo pokazali da možemo zajedno da odgovorimo na izazove. Ovde nema mesta političarenju - rekao je on gostujući u jednoj emisiji..

Ono što će takođe biti interesantno jeste da će među novim stanarima, koji će se u Nemanjinu useliti do 1. septembra, biti i nekoliko nestranačkih ličnosti.

ALO! SAZNAJE BIĆE VELIKIH PROMENA, U NEMANJINU STIŽE VIŠE NESTRANAČKIH LIČNOSTI: 70 odsto vlade činiće novi ministri

Printscreen

 

- U ministarsku fotelju će najverovatnije sesti i Milan Antonijević,  pravnik i poznati aktivista za ljudska prava, koji bi mogao da se nađe na čelu Ministarstva za evropske integracije - kažu naši izvori.

I sam Antonijević je za medije prethodnih nedelja govorio o mogućnosti da bude ministar. On je poručio da nema ništa protiv toga da bude deo nove vlade.

- Izazovi me privlače, poput mnogih stvari koje sam radio - istakao je Antonijević.

Prema rečima naših sagovornika, jedan od resora u novoj vladi Srbije mogla bi da vodi Suzana Grubješić, predsednica Centra za spoljnu politiku.

- Suzana dolazi, a po svemu sudeći Gordana Čomić odlazi. Nekadašnja funkcionerka DS-a neće biti u novoj vladi - zaključuju naši dobro obavešteni izvori.  

Vučić: Ne ispunjavam ničije želje

Vlada Srbije biće skrojena po meri naroda, odnosno onako kako su građani Srbije izabrali, poručio je u ponedeljak predsednik Aleksandar Vučić i istakao da on nije tu da ispunjava bilo čije želje. Komentarišući izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu, te upitan da li će mu ispuniti želju, Vučić je odgovorio:

- Nisam ja tu da ispunjavam želje. Građani biraju, a oni su izabrali da Srbija ima srpsku vladu, koja će da vodi računa o svojim interesima.

On je naveo i da mu je drago što je Hil rekao da se neće mešati u izbor ministara, što je kaže, normalno, dodajući ironično da je siguran da se ni ranije ambasadori nisu mešali u to, naročito 2008. godine, ali i ranije. Vučić je poručio da će Vlada Srbije svakako biti skrojena po meri naroda.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading