ZAVRŠEN PROJEKAT VREDAN 100 MILIONA DINARA Igor Mirović: Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u našu decu (VIDEO)
Foto: Printscreen

"Završeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, tako da će đaci od nove školske godine nastavu fizičkog imati u modernom, funkcionalnom i bezbednom sportskom objektu.

Reč je o projektu vrednom gotovo 100 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 73 miliona dinara, a ostatak lokalna samouprava.

Učenicima će biti na raspolaganju i sala za stoni tenis, mini-teretana i aerobik-fitnes sala, kao i košarkaški teren u dvorištu škole, koji je rekonstruisan.

Od školske 2020/2021. godine đaci nastavu pohađaju u novoizgrađenoj školi, objektu koji je jedan od najmodernijih te vrste u našoj zemlji, a dogradnjom i rekonstrukcijom fiskulturne sale, koja je izgrađena 1971. godine i koja je bila u veoma lošem stanju, postigli smo znatno viši standard u kvalitetu obrazovanja i obezbeđivanju uslova za učenje i rad deci i zaposlenima.

Pokrajinska vlada nastaviće sa modernizacijom škola širom Vojvodine, jer svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u našu decu", napisao je Mirović.

Komentari (0)

Loading