SRĐA TRIFKOVIĆ O PREDLOGU DA AMERIKA VODI PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE To je kao da date Bilu Klintonu da bude nadzornik internata za srednjoškolke
Foto: Youtube/Printscreen/HelmCast

Na pitanje kako gleda na izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila da bi SAD trebalo da "odigraju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine", Srđa Trifković kao odličan poznavalac prilika u SAD kaže da bi kosovsko pitanje trebalo vratiti pod okrilje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija gde, kako navodi, i pripada. 

"Strateška je greška Tadićevog režima bila što je uopšte prihvatio da se predmet poveri Evropskoj uniji", navodi Trifković. 

Srđa Trifković poručuje da administracija SAD, čiji je predstavnik Kristofer Hil, na čelu ima "izrazitog srbofoba" čije skandalozne rasističke izjave iz devedesetih godina nikada nisu povučene, a "kamo li nekim izvinjenjem okajane". 

"O liku i delu Kristofera Hila znamo dovoljno da je savršeno racionalna pretpostavka da se treba ponašati dijametralno suprotno od njegovih želja i preporuka", smatra Trifković. 

On dodaje da ga ne iznenađuje Hilova izjava da očekuje prozapadnu vladu Srbije.

"Naravno da Hil očekuje nekakvu prozapadnu vladu Srbije koja će krotko raditi na poniženju i uništenju sopstvene zemlje, ali to se, srećom, neće dogoditi", kaže istoričar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading