LUDILO MOZGA: Ustaše sad tvrde da  su oni žrtve genocida
Foto: Youtube/Printscreen

Dokle više?! U Zagrebu je predstavljeno treće izdanje knjige „Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima: projekt Homogena Srbija 1941“ u kojoj autor Stjepan Lozo pokušava da dokaže da su zapravo Hrvati bili „žrtve genocida“.

Ovaj kontroverzni istoričar postavio je u svojoj knjizi, čija promocija je bila veoma posećena i medijski ispraćena, tezu da su Srbi izvršili genocid nad Hrvatima.

„Srbi su kao četnici i partizani počinili genocid nad Hrvatima, a onda izmislili hrvatski genocid nad Srbima“, njegova je teorija pročitana je u sramnom prilogu TV Z1.

Iznete su i brojne druge monstruozne laži uprkos istorijskim činjenicama da je tokom Drugog svetskog rata između 900.000 i 1.200.000 Srba ubijeno na području NDH.

Samo u Jasenovcu, prema istoričaru Vladimiru Dedijeru, hrvatske ustaše pobile su između 700.000 i 1,2 miliona Srba, Jevreja i Roma.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost za Alo! kaže da je mučno i komentarisati dimenzije perverznosti savremene političke stvarnosti u ovoj „evropskoj“, „demokratskoj“ Hrvatskoj, koja se u ideološko-duhovnom pogledu nije odmakla od svojih ustaško-nacionalističkih, pravaških fundamenata.

- Ti fundamenti predstavljaju srž nacionalnog programa hrvatskih političkih elita, koje na srbofobiji, antisrpskoj histeriji i šovinističkim, velikohrvatskim idejama mobilišu svoje političko telo. Negiranje genocida nad Srbima, negiranje holokausta, sada je dobilo novi kontekst u kome državni kvaziistoričari i ustaške protuve optužuju svoje žrtve iz Drugog svetskog rata da su one, zapravo, počinile genocid. To je neopisiva uvreda za ceo srpski narod i kompletnu antifašističku javnost u celom svetu - navodi naš sagovornik, dodajući:

- Da EU poštuje antifašističke tradicije, Hrvatska bi bila kažnjena za ovaj novi zločin - zločin poricanja i laži, te bi sama preduzela mere u pravcu denacifikacije ove države, koju je odavno zaslužila. Pozvao bih sve ustanove nauke, prosvete i kulture, državne organe, te sve intelektualce, istraživače i građane koji su radno angažovani u budžetski finansiranim institucijama u Srbiji da prekinu svaku saradnju i komunikaciju sa Hrvatskim državnim arhivom, da zatraže izvinjenje od ove nazoviustanove, ali i snažnu ogradu Ministarstva kulture RH od tog sramnog događaja - zaključio je on.

Jedva čekaju da nas

stopiraju na putu ka EU

Koliko su u Hrvatskoj slepi od mržnje prema Srbiji, najbolje pokazuje to što je njihova medijska mašinerija brže-bolje prenela tekst lista FAZ pod naslovom „Balkanski festival blokada”, u kome se navodi da Hrvatska jedva čeka da kopira bugarski primer u slučaju Severne Makedonije i uslovljava Srbiju blokiranjem njenog puta ka Evropskoj uniji. Tako je „Večernji list“ objavio tekst sa naslovom „Hoće li i Hrvatska Srbiji uslovljavati pristup EU po bugarskom modelu?”.

MORBIDNO Vidojković se sprdao s jasenovačkm žrtvama i vređao Vučića

Marko Vidojković, jedan od voditelja podkasta „Dobar loš zao”, koji je zgrozio građane Srbije kada je psovao majku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sada je otišao korak dalje i na sramotan način komentarisao skandaloznu odluku hrvatskih vlasti da Vučiću zabrane da poseti Jasenovac, čime je uvredio sve žrtve.

- Nije Vučić unuk jasenovačke žrtve, on je jasenovačka žrtva, tako ispada. Ustaški režim je jasenovačkoj žrtvi zabranio da dođe na privatni izlet u Jasenovac. Zna se da su svi njegovi bili ustaše, tako da on ispod jasenovačkog cveta može samo da se gosti - rekao je između ostalog Vidojković, na šta se drugi voditelj Nenad Kulačin oduševljeno smejao.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović ocenio je da je jezivo što su se sprdali s tako ozbiljnom temom.

- Naravno, to od ovih „nezavisnih“ novinarskih udruženja i NVO niko neće osuditi. U najmanju ruku ovi veprovi zaslužili su da budu išamarani i svaki put pljunuti na ulici.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading